Loading Posts...

Investors Club organizează o nouă conferință crypto

Scurt istoric

În încercări repetate de-a lungul istoriei ne-am îndreptat spre un cadru de funcționare unic la nivel macro, un rezultat semnificativ în acest sens fiind Uniunea Europeană și moneda Euro. Recent, Comisia Europeană are ca inițiativă prioritară armonizarea circulației persoanelor, serviciilor și capitalului într-o Piață Unică Digitală. Realizarea acestui obiectiv are la bază trei piloni: accesibilitatea, îmbunătățirea mediului online, economia și societatea, ultimul fiind dependent de dezvoltarea tehnologiilor digitale.

Upgrade-ul iminent la nivel economic și social refuză paradigma sistemului centralizat de tip vechi, acesta prezentând dezavantaje precum lipsa de transparență, monopolizarea și vulnerabilitatea, cu precădere în fața atacurilor cibernetice. Noul model este prezentat în formă descentralizată, fapt posibil datorită tehnologiei alternative Blockchain.

Blockchain-ul a fost identificat ca o soluție de partajare a server-ului emitent, după procesul de minerit, al criptomonedei Bitcoin. Autorul identificării: Satoshi Nakamoto. De fapt, Satoshi Nakamoto a deschis o fereastră de oportunități, o tehnologie open-source la îndemana oricui, revoluționară.

Local nu pierdem tempo. La finalul lunii august membrii comunității Investors Club, investitori pe Bursa de Valori de la București, urmau să se revadă în cadrul unei întâlniri obișnuite, însă cu o temă mai puțin obișnuită pentru ei: criptomonedele. Evenimentul a fost prins în viralitatea specifică rețelelor de socializare și interesul pentru temele de discuție propuse în cadrul său, a facut ca sala să fie plină cu mult peste capacitatea estimată inițial. Formatul a propus trei teme de discuție: minatul, tehnologia Blockchain și tradingul cu criptomonede. Fiecare temă a fost expusă de speakeri care și-au prezentat propria experiență în domeniu și importanța conștientizării interdependenței celor trei teme.

Un nou eveniment, vineri 27 octombrie la Marshall Gardens Hotel

Viteza de dezvoltare pentru tehnologia Blockchain, oportunitățile de minare continue, volatilitatea pieței crypto, upgrade-ul sistemelor de tranzacționare sau lipsa reglementărilor cu care suntem obișnuiți în sistemul actual centralizat, matur, plus interesul crescut pentru subiectele enumerate anterior ne aduc la finalul săptămânii ediția a II-a a evenimentului organizat de Investors Club.  Temele de discuție vor fi susținute de câte un speaker ce va aduce elemente noi de discuție:

  • Cristian Cilibiu, absolvent al Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, cu Master în Oracle Databases în cadrul ASE, ocupând azi un rol strategic important într-o companie multinațională din domeniul financiar, este la a doua prezență alături de noi. Vom vorbi despre aplicarea metodelor de trading în strategiile de investiții în criptomonede din perspectiva unui cripto-trader amator. Pe noi, informațiile primite de la Cristi în ediția trecută ne-au ajutat foarte mult să ne evaluăm nivelul prin confirmarea anumitor percepții sau reconsiderarea unor strategii.
  • Ştefan Belloiu, absolvent ASE, cu un rol ce presupune viziune și disciplină în cadrul unei companii care oferă suport constant de dezvoltare și adaptare pentru infrastructura IT, își folosește experiența acumulată în dezvoltare în zona de Blockchain. Este deasemenea și el la a doua ediție alături de noi.
  • Ionuț Dobrinescu, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității din București, avocat membru al Baroului București în cadrul căruia a practicat avocatura pledantă, în contenciosul civil (drept comercial, fond funciar, leasing și asigurări, drept societar și valori imobiliare) și în contenciosul administrativ (fiscal, urbanism). În ultimii cinci ani, a pledat cu predilecție în dosare de contencios fiscal și drept societar (în special în piața de capital). Pentru prima dată alături de noi, el ne va ajuta să privim dintr-o perspectivă corectă necesitatea și posibilitatea actuală de aplicare a unor reglementări în acest nou tablou financiar.
  • George Rotariu, absolvent al Facultății de Management și Business Administration, a lansat la vârsta de 19 ani un start-up prin care conecta activități locale la comunități internaționale pe model “Affiliates”, experiență ce îl va ajuta câțiva ani mai târziu, când face cunoștință cu tehnologia Blockchain și piața crypto. Învață despre #Bitcoin (#BTC), începe tranzacționarea, iar potențialul pe care l-a descoperit pe piața crypto dă roade. La începutul anului 2014 deschide Bitcoin Romania și oferă servicii de tranzacționare; în mai 2014 aduce primul ATM de Bitcoin din Europa Continentală și îl amplasează în București. Azi sunt trei astfel de ATM-uri în București și unul în Cluj. A vândut 7% din companie pentru contravaloarea a 250.000 USD, ceea ce înseamnă o evaluare de 3.5 mil. USD pentru o companie lansată în 2014. George ne va povesti ce rol are business-ul lui în upgrade-ul sistemului financiar prin prisma oportunității de dezvoltare în ritm accelerat și cum l-a ajutat experiența tranzacționării cu BTC să pună bazele acestui business.
  • Alex Bogdan, absolvent al Facultății de Știinte Informatice din cadrul Universității A.I. Cuza din Iași, Master în Securitate IT&C în cadrul ASE, a urmat o carieră de 5 ani la Microsoft, 1 an ca exapat, 4 ani de antreprenoriat în IT, timp în care și-a asigurat 13 certificări Microsoft plus certificarea de tip Certified Ethical Hacker și implicarea în zeci de proiecte naționale și internaționale. A co-fondat un start-up pentru tehnologii disruptive și a pus bazele unui tip inovativ de minat. Actualmente este Manager Fondator al unei firme de servicii IT cu o experiență pe piață de peste 10 ani, co-fondator al unui proiect public de minat criptomonede la scară industrială și cripto-trader amator. Suntem  extrem de interesați despre propria-i viziune asupra minatului.

Agenda evenimentului

Evenimentul va fi găzduit de Marshall Gardens Hotel, pentru vineri, 27 octombrie, sala Panoramic. Programul se prezintă astfel:

18:30 – 19:00  Începem cu o sesiune de networking

19:00 – 19:20 Mining

19:20 – 19:40 Trading și Cryptocurrencies

19:40 – 20:00 Blockchain și Business Development

20:00 – 20:40 Reglementări aplicabile

20:40 – 21:00 Tranzacționare și Business Development

21:00 – 21:30 Q&A

21:30 – 21:45  Sesiunea de networking de încheiere

”MiNE” tokens

Partenerii TheMine vor prezenta, exclusiv în cadrul evenimentului, proiectul lor și cum își propun să inoveze minatul ca serviciu printr-un model de business diferit – ”Mining-as-a-Service”, susținut prin emiterea tokenului MiNE.

TheMine este un proiect de minat criptomonede la scară industrială ce își propune să devină una dintre cele mai avansate operațiuni de profil din lume.

Modelul de business este deschis, orientat spre public și urmărește construirea unei comunități reale și active în jurul proiectului.

Primii pași împreună

Comunitatea Investors Club se readaptează practic la upgrade-ul sistemului financiar actual, dezvoltând în jurul experienței acumulate prin implicarea pe piața de capital o nouă componentă de interes în cadrul clubului: economia digitală.

Doi dintre speakerii prezenți, Cristi și Ștefan, vorbesc despre experiența lor și rolul comunității:

"Inițiativa Investors Club București, de familiarizare a investitorilor cu tehnologia Blockchain în general și cu criptomonedele în particular, vine intr-un moment propice. Tehnologia Blockchain incepe să se maturizeze, deja a încolțit în cateva nișe (industria financiară, securitate cibernetică, activități guvernamentale etc), rezolvând probleme ce țin de sincronizarea datelor în rețea, validarea în siguranță a tranzacțiilor, lipsa unui punct central de atac cibernetic. Tehnologia este deschisă oricui, distribuită pe rețele nesecurizate și conferă avantaje majore față de modelul cu contraparte centrală și user admin, cu puteri depline in sistem. În conluzie, Blockchainul-ul va fi prezent în economia globală pe termen lung. Trebuie să invățăm să îl folosim.Consider că ține de noi, ca societate, să nu mai prindem încă o revoluție cu întârziere. E treaba noastră ca early adopters ai acestei tehnologii să o explicăm pe înțelesul tuturor, să-i învățăm pe ceilalți cum poate fi folosită ".

                                                                                                                                                                 – Ştefan Belloiu

 ”Sincer, și eu aș fi avut nevoie de câteva îndrumări când am plecat la drum. Până la urmă am înțeles singur ce sunt monedele virtuale, cum se cumpară, cum se tranzacționează, cum se analizează trendurile etc. și probabil că dacă aș fi avut câteva indicii la început de drum evitam anumite pierderi. Tocmai de aceea m-am bucurat de această invitație și am dorit să împărtășesc experiența mea, cu oamenii care sunt la început de drum pe această piață.Am vazut că fenomenul începe să ia amploare și lumea este foarte interesată, fapt evidențiat și în timpul conferinței anterioare, prin multitudinea de întrebări adresate. Sper că am reușit să clarific măcar aspectele principale pentru că dacă este să vorbim în detaliu de crypto trebuie să ne dedicăm cel puțin 1 lună.”

                                                                                                                                                               – Cristian Cilibiu

 

Interesul pentru eveniment este unul apreciabil și de această dată. Temele și formatul de dezbatere ne creează așteptarea ca nivelul de utilitate al informațiilor să depășească primul eveniment. Știm sigur că vom fi prezenți și de această dată la fața locului, unde sperăm sa facem schimb de opinii și cu voi, cititorii noștri

 

Despre comunitate

Investors Club a apărut inițial ca o platformă prin care cei care nu au cunoștințe despre bursă să fie ajutați să facă primii pași pe piața de capital, să promoveze investițiile pe piata de capital și să crească vizibilitatea “fenomenului bursier”, care s-a transformat foarte repede într-o comunitate complexă care aduce la aceeași masă investitori, traderi, reprezentanți ai pieței de capital sau din arii conexe.

Investors Club beneficiază de lobby legislativ din partea organismelor precum: ASF, BVB, Ministerul de Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării, și are trei filiale deschise în Bucuresti, Brașov și Constanța.

Membrii clubului beneficiază lunar de minim 1 eveniment organizat în exclusivitate pentru ei, pe teme principale de discuție (upgrade-ul BVB la piața emergentă, AeRO, Brexit, Criptomonedele etc.) sau interacțiuni cu companiile principale de pe BVB prin programul “Meet the company – Meet the CEO” (discuție, de 2 ore, cu CEO-ul companiei alese pentru vizită de către membrii clubului).

Nota redacției: la primul eveniment organizat de Investors Club, în luna august, a participat cu mare interes și echipa Gazetei Bitcoin. Într-adevăr, interesul a fost enorm, sala fiind arhiplină. Temele au fost unele variate, atractive atât pentru publicul începător, cât și pentru cei avansați în domeniu.

Apreciem și sprijinim evenimentele de acest tip, care contribuie la educarea utilizatorilor din România în domeniul crypto!

Vom fi prezenți și vineri, la a doua ediție a evenimentului, și sperăm că vom cunoaște pe cât mai mulți dintre voi acolo!

Acesta este un articol sponsorizat. Responsabilitatea asupra informațiilor furnizate precum și asupra evenimentului propriu-zis îi revine în totalitate organizatorului.

Pentru mai multe detalii și inscriere, puteți accesa acest link: https://www.investorsclub.ro/tehnologia-blockchain-si-economia-digitalaa.

9
HeartHeart
1
AngryAngry
1
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...