Loading Posts...

Investitorii nu trebuie să se teamă de 1 august

Este foarte probabil ca mâine să apară un nou tip de Bitcoin. Este vorba de Bitcoin Cash (numit şi Bitcoin ABC sau UAHF). Acesta va fi creat de un grup de mineri conduşi de ViaBTC. Investitorii nu au însă motive să se sperie.

Citeşte şi Bitcoin simte ameninţarea Bitcoin Cash

CoinTelegraph ne prezintă şase motive pentru care orice panică trebuie alungată:

– exchange-urile sunt pregătite: ce se întâmplă acum cu ViaBTC s-a mai întâmplat anterior când alte proiecte open source s-au desprins din Bitcoin;

– Bitcoin Cash se poate vinde: investitorii vor avea în portofele atât BTC cât şi BCC; dacă nu vor să păstreze noua criptomonedă o pot vinde pentru a primi Bitcoin în schimb;

– perspectivele de viitor: pe termen lung, BCC nu are de ce să afecteze Bitcoinul întrucât este vorba de două proiecte distincte, cu viziuni şi echipe diferite;

– protecţia împotriva atacurilor de tip DDos: Bitcoin Cash implementează un sistem numit mandatory replay protection;

– este vorba doar de un altcoin nou: exchange-urile tratează Bitcoin Cash ca pe o nouă criptovalută;

– urmează SegWit: dezvoltatorii Bitcoin nu renunţă la planul de activare a upgrade-ului SegWit.

Săptămâna trecută, cele mai mari case de exchange, printre care şi Coinbase şi BitMEX au clarificat faptul că nu vor susţine Bitcoin Cash şi vor ignora practic bifurcarea hard propusă de ViaBTC.

Coinbase a subliniat că nu va adera la Bitcoin Cash datorită naturii litigioase a acestui proiect. BitMEX a transmis că este foarte probabil ca Bitcoin Cash să prezinte numeroase breşe de Securitate:

“BitMEX nu va susţine distribuirea de Bitcoin Cash şi nici nu va fi responsabilă pentru orice criptomonedă BCC trimisă către BitMEX. Drept urmare, dacă utilizatorii noştri vor dori să deţină Bitcoin Cash, ei vor trebui să retragă fondurile înainte de 1 august”.

Bitmain, cel mai mare fabricant de echipamente de minat şi totodată deţinătorul celui mai mare pool (Antpool), este responsabil pentru ideea iniţială de a bifurca reţeaua Bitcoin printr-un UAHF pentru a crea Bitcoin Cash.

Într-un anunţ ulterior, Bitmain a punctat că bifurcarea hard reprezenta doar un plan de rezervă pentru o posibilă bifurcare soft activată de utilizatori. Compania a mai adăugat că nu a dorit să se execute bifurcarea hard dacă membrii comunităţii, companiile din industrie şi utilizatorii ar fi ajuns la un consens pentru rezolvarea problemelor de maleabilitate şi scalabilitate prin activarea SegWit.

Până la urmă minerii au aderat la activarea update-ului BIP91, care a precedat update-ul BIP141. Aceste două update-uri favorizează activarea SegWit.

Investitorii nu trebuie să se sperie de bifurcarea hard

După cum şi analiştii au prevăzut, în pofida iminentei bifurcări hard, preţul Bitcoin a fost destul de stabil pe parcursul săptămânii trecute, păstrându-se şi trendul ascendent.

Totul a fost posibil şi datorită faptului că majoritatea industriei – companiile mari, traderii, investitorii şi utilizatorii – văd Bitcoin Cash ca pe un altcoin mărunt.

Într-un ecosistem open source, developerii pot oricând să efectueze o bifurcare la un proiect pentru a îşi crea unul propriu. Ethereum Classic s-a despărţit de Ethereum şi a devenit a şasea criptovalută de pe piaţă. Monero este o bifurcare a Bytecoin şi a înregistrat un succes major de asemenea, fiind a noua criptovalută ca mărime, în timp ce Bytecoin s-a scufundat în anonimat.

Traderii şi investitorii vor deţine şi Bitcoin Cash datorită deciziei echipei de dezvoltare de a implementa sistemul de replay protection. Unele companii, cum ar fi Bitrefill sau Bixin intenţionează să vândă disponibilul de Bitcoin Cash şi să crediteze utilizatorii cu Bitcoin. Este o idee agreată şi de developerii de la Bitcoin Core.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...