Loading Posts...

Intel completează un patent pentru hardware de minerit Bitcoin

intel_patent_bitcoin

Din ce în ce mai multe companii devin interesate de minatul de Bitcoin. Și este ceva normal, deoarece este o industrie care a explodat în ultimul timp. Mai nou, se pare că și Intel a aplicat pentru un patent pentru minatul de Bitcoin. Nu sunt primii care fac asta, însă momentan este neclar care este scopul exact. După ce și Samsung s-a implicat în domeniul ASIC-urilor, subiect relatat de Gazeta Bitcoin aici, viitorul devine interesant.

Mișcarea celor de la Intel a generat și entuziasm, dar și confuzie. Anunțul a fost dezvăluit recent, dar este evident că gigantul IT se gândește la un accelerator de extras criptomonede. Dacă ne luăm după zvonuri, compania ar lucra deja la chip-uri pentru ASIC-uri. Nimic surprinzător până aici, mai ales că și Samsung a adoptat o mișcare similară.

Intel vrea să intre în industria de minat Bitcoin

Chiar dacă un accelerator de minat Bitcoin poate însemna mai multe lucruri, patentul este destul de clar. Conform LiveBitcoinNews.com, este vorba de un sistem cu un chip care include un procesor și un accelerator hardware. Aparatul va fi utilizat pentru minat criptovalută, ceea ce este un semn bun. Patentarea unui astfel de echipament nu este de asemenea o surpriză. Fiecare fabricant dorește să își protejeze tehnologia proprie printr-un astfel de document.

După ce și Intel și-a manifestat interesul pentru minat Bitcoin, viitorul devine mult mai atractiv. Nu se știe când și unde va fi construit acest hardware. În plus, nu există nicio informație despre comercializarea acestei tehnologii. Este posibil inclusiv ca Intel să își deschidă o fermă proprie de minat, în loc să vândă aparatele. În legătură cu această parte mai sunt destul de multe aspecte de lămurit.

Însă, mai multă competiție în industria de minat Bitcoin este un lucru bun, acum sectorul fiind dominat de Bitmain. BitFury este de asemenea un jucător mare de pe piață, chiar dacă în ultimul timp nu a mai vândut produse. Dacă această mișcare întreprinsă de Intel va fi una de succes, peisajul minatului de Bitcoin ar putea arăta diferit peste câțiva ani. Dacă va fi însă un lucru bun sau nu, rămâne de văzut.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...