Loading Posts...

În Rusia, minatul de criptomonede este mai profitabil decât traficul de arme și de droguri

Mass media din Rusia a intervievat mai mulți mineri de criptomonede. Investigația a oferit o privire în detaliu a unei industrii în plină creștere, care are membri de toate vârstele. Mai precis, de la școlari la pensionari, anunță News.Bitcoin.com.

Criza de pe piața plăcilor video, rezultat direct al dezvoltării minatului în Rusia

Boom-ul criptovalutelor din 2017 a avut ca efect crearea unei crize a plăcilor video în toată lumea. Problema s-a resimțit și mai puternic în unele țări unde oamenii trăiesc din salarii infime, cum ar fi Rusia. Aici minatul poate oferi niște venituri mai mari decât unele joburi importante, de carieră. RT, o agenție internațională de știri cu sediul în Rusia, a inițiat o serie de interviuri cu mai mulți mineri pentru a descoperi tainele acestei activități.

RT a discutat cu Ilya, un miner din Siberia, care a descris modul prin care popularitatea Bitcoinului a atras înspre minat oameni de toate vârstele din Rusia. Ilya a declarat că “pensionarii le oferă nepoților echipamente de minat pe post de cadouri. Copiii concurează între ei să vadă care câștigă cei mai mulți Bitcoini! În mare, pensionarii își atrag nepoții în activitatea de minat!”.

Cryptomonedele îi transformă pe adolescenții ruși în oameni de afaceri

RT s-a întâlnit şi cu Dmitry, un şcolar în vârstă de 15 ani, care a început să mineze Bitcoin. Dimitry crede că “activităţile miniere sunt de perspectivă. Tot mai mulţi oameni se implică, învaţă lucruri noi sau îmbunătăţesc ceea ce ştiau deja”. În pofida dezvoltării acestui domeniu, elevul detaliază că s-a lovit şi de sceptici, între aceştia numărându-se chiar şi părinţii săi. “Deşi le-am explicat în amănunt cum funcţionează minatul, ei în continuare nu au încredere. Aşa că trebuie să mă descurc singur”.

Un alt elev, Yaroslav, care este în vârstă de 16 ani, a luat cuvântul în cadrul evenimentului Digital Economy: Generation Z, care a avut loc recent la Moscova. El a pretins că a investit “1000 ruble (17$) în februarie. Şapte luni mai târziu, am acumulat echivalentul a 127.000 ruble (2200$) în criptomonedă”.

Mulți oameni din Rusia s-au orientat spre minerit pentru a scăpa de problemele economice grave

Un miner din Siberia pe nume Domashko mărturiseşte că a început să mineze pentru a-şi asigura traiul de azi pe mâine, declarând: “din cauza crizei nu mai puteam să trăiesc. […] Nici măcar traficul de droguri sau de arme nu sunt atât de profitabile”. Domashko este de părere că Bitcoin va avea parte de o adopţie masivă, afirmând că: “va avea o poziţie comparabilă cu dolarul american sau cu euro din punct de vedere al capitalizării… Dacă nu ar fi aşa, nu ar mai vorbi nici Vladimir Putin despre el sau nu s-ar mai fi adoptat legi specifice în state precum Japonia şi Rusia”.

Anton Siluano, ministrul de finanţe din Rusia, a anunţat recent că lucrează la un draft de lege pentru legalizarea şi reglementarea criptovalutelor. Siluano a declarat că “nu are sens să interzicem criptovalutele, este însă necesar să le reglementăm”, confirmând  practic că Rusia nu are vreun gând de interzicere a monedelor digitale. În plus, Rusia şi-a manifestat recent planurile de a deveni o putere mondială în domeniul minatului, invitând minerii de Bitcoin să creeze în Leningrad un parc industrial pentru activităţile miniere. Anunţul vine la câteva săptămâni după ce Institutul pentru Dezvoltarea Internetului şi Asociaţia Rusă a Blockchain-ului şi a Criptovalutelor au dezvăluit planurile unui proiect menit să finanţeze electricitatea pentru minerii industriali.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...