Loading Posts...

În pofida bifurcării hard, preţul Bitcoin creşte şi se apropie de valori record

Bitcoin Cash, bifurcarea hard propusă de pool-ul chinezesc ViaBTC, a fost activată pe 1 august. Cu toate acestea, cotaţiile Bitcoinului se apropie de valoarea record de 3095$.

Pe 14 iunie, când Bitmain a introdus prima oară idea despre Bitcoin ABC, s-a dorit un plan de rezervă faţă de BIP148, o bifurcare soft activată de utilizatori, care avea ca rol facilitarea upgrade-ului SegWit, dezvoltat de Bitcoin Core.

Astfel, în timp ce comunitatea, industria şi uttilizatorii au agreat activarea BIP91 şi BIP141 (propunerile iniţiale pentru activarea SegWit), care favorizau rezolvarea problemei de scalabilitate precum şi alte câteva breşe de securitate – cum ar fi maleabilitatea tranzacţiilor, Bitmain a renunţat la ideea Bitcoin ABC şi a susţinut SegWit cu toate resursele.

SegWit este privit cu optimism; experții se așteaptă la prețuri de 4000$ pentru un Bitcoin

Drept urmare, sunt șanse mari ca SegWit să fie activat înainte de 14 august, ceea ce înseamnă mai puțin de două săptămâni.

Ținând cont de optimismul cu care este privit SegWit și de abilitatea acestuia de a crea o structură pentru soluții pe două straturi (cum ar fi Lightning Network, care va permite microplățile și va deschide ușile unei game foarte variate de aplicații bazate pe Bitcoin), analiștii estimează că pe termen mediu prețul criptomonedei va trece de 4000$. Printre aceștia se numără starul de televiziune Max Keiser sau președintele exchange-ului BTCC, Bobby Lee.

Alți factori de piață

Conform NewsBTC.com, în ultimele două săptămâni, aproape imediat după corecția majoră de pe piața crypto care a redus valoarea valutelor digitale de la 115 miliarde de dolari la 80 de miliarde, market cap-urile monedelor principale s-au redus drastic. Ethereum de exemplu a scăzut de la 36 miliarde înregistrați în iunie la 20 de miliarde.

Cu toate acestea, Bitcoin a continuat să prospere, poate și datorită încrederii în SegWit sau prin expunerea intensă în mass media. Criptomoneda și-a întărit dominația pe piață, cu o cotă de 50%.

Odată cu bifurcarea hard de ieri, prețul Bitcoinului a suferit o coreție minoră, valoarea scăzând de la 2900$ la 2790$.

După ce bifurcarea va lua sfârșit iar exchange-urile și companiile se vor stabiliza iarăși, sunt șanse mari ca valoarea Bitcoinului să crească până la noi cotații record.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...