Loading Posts...

Hackerii din spatele virusului Petya rup tăcerea. Ei solicită răscumpărări de 250.000$

Infractorii cibernetici care au creat virusul Petya transmit în sfârşit un comunicat. Aceasta este prima formă de comunicare de când au început atacurile de tip ransomware. Hackerii solicită răscumpărări de un sfert de million de dolari.

Istoricul cazului

Pentru cine nu este la curent cu subiectul, atacurile de tip ransomware ale virusului Petya au început în urmă cu peste o săptămână. Malware-ul a blocat mii de computere la nivel mondial. Primele atacuri solicitau cumulat 10.000$ în Bitcoin, respectiv câte 300$ pentru deblocarea fiecărui PC infectat. Plata sumei trebuia confirmată hackerilor prin email.

Peste două zile, furnizorul serviciului de email a blocat respectiva adresă. Astfel, păgubiţii care plătiseră recompensa nu au mai avut cum să le trimită hackerilor confirmările plăţilor. În pofida acestui fapt, plăţile au curs în continuare. Hackerii au mutat fondurile de pe adresa de portofel pe care o comunicaseră. În prezent aceasta afişează suma de 0.045 BTC. Peste 4 BTC au fost mutaţi din portofel, fondurile luând probabil drumul serviciilor de mixare, pentru a se pierde urma criptomonedelor.

Hackerii solicită un sfert de milion de dolari

Hackerii au emis acum câteva zile un comnicat pe site-ul DeepPaste, care este accesabil doar cu browserul Tor. DeepPaste este similar site-ului Pastebin.com, care permite postarea de anunţuri anonime. Anunţul conţinea semnătura digitală a virusului Petya, pentru a proba faptul că autorii sunt oamenii din spatele atacului.

Infractorii au solicitat o plată în valoare de 100 BTC, ceea ce înseamnă în dolari americani 256.000$. În schimb, ei s-au angajat să ofere cheia privată care ar debloca toate calculatoarele infectate. Până în prezent nu s-a înregistrat nicio tranzacţie pe Blockchain cu suma solicitată şi este puţin probabil să se întâmple în viitor.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...