Loading Posts...

Hackerii au spart exchange-ul coreean Bithumb

Bithumb, cel mai mare exchange din Coreea de Sud a pierdut zeci de milioane de woni după ce hackerii au atacat computerele companiei.

Declaraţii în contradictoriu

Conform Bitcoinist.com, presa locală a raportat că atacurile au avut loc săptămâna trecută.

Nu se ştie câţi bani au fost furaţi în total, însă sursele afirmă că lipsesc miliarde de woni.

Deşi exchange-ul şi-a continuat activitatea, clienţii se plâng din cauză că nu au fost anunţati de reprezentanţii companiei.

“Conturile ne-au fost sparte, numerele de telefon au căzut pradă hackerilor şi fondurile au fost retrase”, declară una din victime sub protecţia anonimatului, pentru cotidianul local Kyunghyang Shinmun.

Afirmaţiile victimei sunt în contrast cu ce a declarat unul din oficialii firmei de exchange: “Datele unui procent de doar 3% din clienţi au ajuns pe mâinile hackerilor”. Aceste date includ numerele de telefon şi adresele de email ale utilizatorilor.

Plăţi compensatorii de 86$ şi investigaţii în derulare

Incidentul este o adevărată lovitură pentru piaţa de Bitcoin din Coreea de Sud, care a cunoscut o creştere fulminantă în 2017. Un efecte important al acestei creşteri în popularitate este faptul că în statul coreean Bitcoinul se tranzacţionează de regulă la preţuri mult mai mari decât în orice alt loc.

Anterior atacului de săptămâna trecută, Bithumb părea că are probleme tehnice şi din cauza unor atacuri de tip DDoS care au făcut ca exchange-ul să fie temporar offline.

În timp ce utilizatorii se plâng din cauză că reprezentanţii de la suport tehnic nu răspund la telefon, Bithumb comunică pe site-ul propriu că este dispusă să achite 100.000 woni (86.85$) clienţilor ale căror date au fost expuse.

Conform presei locale, organele de anchetă au demarat deja cercetările. Reprezentanţii companiei au confirmat şi ei către Kyunghyang Shinmun faptul au contactat autorităţile:

“Am contactat imediat KISA (Korean Internet & Security Agency) şi am început o investigaţie. Fondurile erau stocate în siguranţă”.

Probleme mari pentru furnizorii de portofele şi pentru exchange-uri

Problemele experimentate de Bithumb sunt oarecum similare cu cele trăite de Coinbase. Compania de portofele a suferit în ultimele săptămâni din cauza numărului mare de probleme tehnice.

În condiţiile în care nu a fost vorba de vreun atac cibernetic, stresul prin care a trecut furnizorul de portofele a fost maxim. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu exchange-ul partener GDAX. În ambele cazuri, clienţii au reclamat tranzacţii lipsă, bani pierduţi şi tratamentul la care au fost supuşi de reprezentanţii departamentelor de suport, care efectiv i-au ignorat. Problemele par a nu se fi terminat încă.

Săptămâna trecută şi furnizorul de portofele EthereumClassicWallet a declarat că au fost pierdute monede în valoare de 300.000$. Reprezentanţii companiei au transmis că un hacker a convins firma care găzduieşte domeniul web al furnizorului de portofele să îi comunice parolele prin intermediul telefonului.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

 

1
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...