Loading Posts...

Hackerii au spart emailul BeeToken și au furat un milion de dolari în Ethereum

Start-up-ul crypto BeeToken, care promitea să revoluționeze închirierea spațiilor locative, a fost atacat de hackeri. Atacatorii s-au folosit de metoda phishing pentru a fura Ethereum în valoare de 1 mil. USD. Ținta lor a fost ICO-ul BeeToken.

Compania a confirmat atacul și i-a avertizat pe utilizatori asupra posibilității de a primi emailuri sau mesaje pe Telegram care vor încerca să-i încurajeze să trimită fonduri.

BeeToken_Ico_tweet

“Atenție, nu vom comunica ABSOLUT NICIODATĂ o adresă Ethereum prin intermediul emailului sau prin mesaje trimise pe Telegram”.

Se pare că pe Internet circulă mai multe emailuri înșelătoare. Unele dintre ele promovează un parteneriat inexistent cu Microsoft.

Utilizatorii au început să posteze poze cu mesajele de phishing:

tweet_utilizator

Emailurile similare celui din poza de mai sus mai conțineau o adresă Ethereum și un cod QR care era corelat cu adresa.

Utilizatorii noi au fost induși în eroare cu ușurință de hackeri datorită faptului că atacul a fost sincronizat cu lansarea ICO-ului BeeToken.

Se pare că infractorii au reușit să fure jumătate din fondurile strânse. Un contor de pe site-ul BeeToken arăta că se acumulaseră în total 2.3 mil. USD. Hackerii au utilizat trei adrese în care au ajuns fonduri în valoare de un milion de dolari.

Deși breșa de securitate nu a fost depistată încă, utilizatorii au scris pe Reddit că BeeToken nu a putut proteja datele clienților. Păgubiții cred că hackerii i-au urmărit pe aceia care s-au abonat la emailurile trimise de BeeToken și care s-au înregistrat la procesul KYC în vederea ICO-ului.

Săptămâna trecută, Jonathan Chou, CEO-ul BeeToken, scria către TheNextWeb.com că firma nu stochează datele clienților într-o baza de date centralizată, cum este cea utilizată de Airbnb.

“Nu există riscul de a expune datele clienților, chiar și în cazul unei breșe de securitate”. Totuși, aceste vorbele nu s-au adeverit, mai ales că acum este vorba chiar de sistemul de email al start-up-ului.

Incidentul este cu atât mai nefericit, cu cât investitorilor li s-a promis un serviciu mai sigur, bazat pe Blockchain. Și cum BeeToken funcționează pe Blockchain-ul Ethereum, aceștia nu au cum să își revendice banii. Mai mult, este probabil ca atacuri de genul să vedem tot mai des, pe măsură ce tehnologia este adoptată în mainstream.

În final, trebuie spus un lucru: BeeToken și tentativa de a revoluționa inchirierea spațiilor locative reprezintă o poveste din care putem învăța ceva: Blockchain-ul nu poate rezolva orice problemă.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
SadSad
2
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...