Loading Posts...

Hackerii au început să mute fondurile furate de la Coincheck

fonduri_coincheck

Autorii jafului de pe 26 ianuarie, când au fost furați 530 de milioane de dolari de la cel mai mare exchange japonez – Coincheck – au început să mute monedele NEM în alte adrese. Afirmația îi aparține lui Jeff McDonald, vicepreședintele Fundației NEM. Gazeta Bitcoin a relatat incidentul aici.

Declarația a fost transmisă către agenția Reuters, fiind preluată ulterior și de presa internațională. Fundația NEM a depistat faptul că hackerii au început să mute fondurile către alte adrese, în tranzacții de 100 XEM fiecare (aproximativ 83$). Reprezentanții NEM încearcă să localizeze poziția hackerilor, dar fără succes până acum.

Tom Robinson, CEO-ul și co-fondatorul companiei britanice de securitate Elliptic a declarat:

“Când unii încearcă să subtilizeze astfel de fonduri, ei apelează uneori la tranzacții mai mici pentru că este mai puțin probabil să declanșeze mecanisme AML”.

Se pare că hackerii nu încearcă să preschimbe criptomonedele în bani fiat. Promoterul NEM în Europa, Paul Reiger, a scris într-un email de pe 31 ianuarie următoarele:

“Au avut loc 11 tranzacții în valoare de 100XEM fiecare, dintr-unul din conturile hackerilor către niște conturi aleatoare. Nu s-a vândut nimic. Nu a existat nicio tentativă de tranzacție către vreun exchange“.

Casa de schimb valutar Coincheck a anunțat pe 26 ianuarie că a fost prădată de hackeri, fiind furate fonduri NEM în valoare de peste jumătate de milliard de dolari. Compania a spus atunci că analizează situația și că încearcă să îi compenseze pe clienții păgubiți.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...