Loading Posts...

Hackerii au furat 7 milioane de dolari în cadrul unui ICO

Într-o jumătate de oră a fost furat Ethereum în valoare de peste 7 milioane de dolari. Compania CoinDash a transmis că va oferi criptomonede cumpărătorilor care au efectuat achiziții înainte de picarea site-ului.

Luni dimineața, un dentist din Michigan pe nume Shawn Van de Vyver, a intrat pe site-ul CoinDash pentru a se interesa de un ICO.

Van de Vyver s-a ocupat cu calculatoarele și cu site-urile web peste 20 de ani. De studiul Bitcoinului s-a apucat încă de pe vremea în care criptomoneda avea prețuri care se scriau cu o singură cifră. Conform CNBC, el a investit și câteva mii de dolari în Ethereum.

Vyver era curios în legătură cu un ICO prezentat de CoinDash, chiar dacă nu era decis să investească.

Pe parcursul dimineții de luni, Vyver a primit un sms de la un prieten dentist, care îl avertiza că site-ul a fost atacat de hackeri.

Vizitatorilor li se transmitea să trimită Ethereum la o altă adresă pentru a putea participa la ICO.

Conform site-ului, cei care au urmat instrucțiunile au rămas cu banii furați. În aproximativ o jumătate de oră hackerul a reușit să pună mâna pe 7 milioade de dolari. Conform Etherscan.io, site care urmărește mișcările de Ethereum, au avut loc peste 2130 de tranzacții.

“Aș fi putut fi înșelat”, a declarat Van de Vyver în cadrul unui interviu.

Acestea fiind spuse, putem să vă urăm “Bun venit” în lumea ICO-urilor. Start-up-urile bazate pe Blockchain obțin milioane de dolari pentru criptomonede care sunt oferite cumpărătorilor la prețuri foarte mici. Acestea le garantează ulterior accesul la rețeaua proprie, odată ce este lansată. Criptomonedele pot crește sau pot scădea în valoare și, de asemenea, ele pot fi achiziționate sau vândute. În plus, ele nu oferă nicio siguranță.

SEC (Securities and Exchange Commission) din S.U.A., nu a reglementat încă această nișă. Cu alte cuvinte, cumpărătorii nu au cum să reclame furtul banilor.

CoinDash a emis un anunț pe site-ul propriu prin care transmitea cumpărătorilor că le va oferi criptomonede CDT celor care au trimis Ethereum către adresa frauduloasă anterior închiderii site-ului. Tranzacțiile care a avut loc după acest moment nu vor fi compensate:

“Este un incident trist atât pentru investitori, cât și pentru companie. Analizăm breșa de securitate și vă vom ține la curent cu informațiile noi”.

Reprezentanții CoinDash nu a mai declarat nimic ulterior.

Pentru a ușura investigația, compania a postat pe Twitter un formular care trebuie completat de oamenii care au achiziționat criptomonede.

CoinDash spera să obțină 12 milioane de dolari din acest ICO. Până în prezent s-au strâns 6.4 milioane. Este o sumă relativ mică, comparativ cu alte ICO-uri recente. Tezos, EOS și Bancor au strâns în total 540 de milioane de dolari de la jumătatea lui iunie, ceea ce reprezintă o cantitate mai mare de peste cinci ori față de toate fondurile adunate în 2016.

Cu  toate aceste riscuri, Van de Vyver a afirmat că va continua să investească în ICO-uri, deoarece se așteaptă ca tehnologiile pe bază de Blockchain să valoreze mult în viitor:

“Este ca o goană după aur. Dar trebuie să știi ce faci”.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...