Loading Posts...

Goldman Sachs şi Google, cei mai activi investitori în Blockchain

Lloyd Blankfein, CEO-ul Goldman Sachs, a declarat săptămâna trecută că “încă se gândeşte la Bitcoin”, dar aparent banca pe care o conduce a depăşit deja etapa de analiză.

Conform unui raport emis de CB Insights, Goldman Sachs Group Inc. este al cincilea investitor corporate în Blockchain, din punct de vedere al gradului de implicare. Compania plasează capital încă din 2012 în patru firme axate pe tehnologia registrului descentralizat, citează Bloomberg. Investiţiile includ dezvoltatorul software Digital Asset Holdings sau companiile de plăţi Circle şi Axoni, care furnizează infrastructură Blockchain pentru pieţele de capital.

Lista este condusă de firma de brokeraj japoneză SBI Holdings Inc., care a investit în opt companii Blockchain printre care şi exchange-urile Kraken şi Ripple. Pe locul doi se află una din firmele Google. Alphabet Inc. are în portofoliu şase investiţii, fiind incluse compania de stocare de date Storj şi platforma de tranzacţionare cu instrumente financiare derivate LedgerX (despre am mai scris aici). Locurile trei şi patru sunt ocupate de Overstock.com Inc., care a anunţat luna trecută deschiderea unui nou exchange crypto şi Citigroup Inc.

Conform datelor de mai sus, se pare că firmele gigant pariază pe implicarea puternică a tehnologiei Blockchain în segmentul business. Sectorul financiar a fost cel mai activ (din punct de vedere al investiţiilor) întrucât tehnologia însăşi se bazează pe transferul de bani. Conform aceluiaşi raport, primele 10 bănci din S.U.A. s-au implicat de asemenea, investind 267 milioane de dolari într-un consorţiu şi în şase companii Blockchain.

În timp ce băncile şi corporaţiile investesc doar în câteva companii Blockchain, firmele cu capital de risc au investit în peste 100! Cele mai active firme cu capital de risc clasificate în funcţie de numărul companiilor din portofoliu, sunt Digital Currency Group, Blockchain Capital, Draper Associates, Andreessen Horowitz şi Union Square Ventures.

Investiția în ICO-uri

Reglementările agresive din Coreea de Sud şi din China nu reuşesc să pună obstacole monedelor vândute în cadrul acţiunilor de crowdfunding, sisteme numite şi ICO-uri. În trimestrul al doilea din 2017 s-a întâmplat pentru prima dată în istorie ca sumele strânse din ICO-uri să surclaseze fondurile colectate prin fonduri tradiţionale de finanţare. Trendul a continuat şi în următorul trimestru.

Astfel, ICO-urile au depăşit cu mult media de 3 milioane de dolari care se colectau în perioada timpurie a afacerilor Blockchain, dar “multe din aceste companii se pot confrunta cu riscul unui management defectuos după primirea unei asemenea cantităţi de bani într-un timp atât de scurt”, stipulează raportul CB Insights.

Ar putea fi şi motivul pentru care multe din aceste companii ajung în faliment. Acestea eşuează mult mai rapid decât start-up-urile tehnologice din alte domenii. De exemplu, din 103 companii Blockchain care au colectat fonduri în anii 2013 şi 2014, doar 28 au reuşit să producă ulterior alţi bani. În schimb, din 1098 de start-up-uri tehnologice care au colectat fonduri în 2008, 46 au iniţiat o nouă rundă de strângeri de fonduri.

Investitorii corporate trebuie să analizeze foarte minuţios companiile pe care vor să parieze, pentru a afla care sunt cele cu potenţial de supravieţuire în acest domeniu nou.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...