Loading Posts...

Goldman Sachs: aurul este mai bun ca Bitcoin

Metalele preţioase nu sunt “accidente din istorie, nici nişte relicve”. Totuşi, Bitcoin a crescut de peste cinci ori în 2017. Aurul s-a apreciat însă doar cu 12%.

Conform Goldman Sachs Group Inc., aurul câştigă lupta cu criptovalutele, dacă luăm în calcul majoritatea aspectelor esenţiale ale banilor, citează Bloomberg:

“Metalele preţioase rămân niște active în trend cu timpurile în care trăim, în pofida randamentelor scăzute”, sunt de părere analiştii Jeffrey Currie şi Michael Hinds. “Ele nu sunt nici accidente din istorie, nici nişte relicve”. Analizându-le durabilitatea şi valoarea intrinsecă, ele sunt de actualitate, în pofida apariţiei unor metale noi sau a criptovalutelor, au mai adăugat analiştii.

Investitorii îşi măresc cantitatea de aur din portofoliu datorită creşterii stării de incertitudine, teama devenind un factor cheie determinant, transmite Goldman Sachs. Dorinţa de înavuţire este factor determinant pe termen lung, mai ales pe unele pieţe precum cea din China, unde creșterile veniturilor din următorii ani vor contribui la susținerea prețurilor, se mai transmite într-un raport al companiei.

Bitcoin a înregistrat o performanță uimitoare în 2017

Într-un singur an, criptomoneda a crescut de la 1000$ la aproape 6000$. Instituția bancară a publicat mai multe caracteristici pentru a le compara din punct de vedere monetar, nu din punct de vedere al tehnologiei:

  • Durabilitate: atât aurul cât și Bitcoin necesită expertiză pentru depozitarea pe termen lung, dar aurul este mai avantajos deoarece criptovalutele sunt vulnerabile în fața hackerilor. Aceștia pot ataca portofelele utilizatorilor, PC-urile, smartphone-urile. În plus, rețelele și infrastructurile crypto reprezintă riscuri majore în condiții de criză.
  • Portabilitate: transferul unei cantități mari de bani poate fi costisitor, dacă ne gândim la masa bancnotelor, la costul asigurării securității și la taxele mari de import din unele țări (cum ar fi India de exemplu). Transferul de criptomonedă este mult mai ieftin.
  • Valoare intrinsecă: minereurile de aur sau de alte metale prețioase au o cantitate limitată. În schimb, în cazul criptovalutelor, este ușor să se creeze o alternativă nouă. Cu alte cuvinte, nu există efectiv niciun control asupra acestora la nivel macroeconomic și nu pot avea nicio valoare intrinsecă determinată de raritate.
  • Volatilitate: aurul își menține mai bine puterea de cumpărare și este caracterizat de mult mai puțină volatilitate. În shimb, volatilitatea caracteristică a Bitcoinului sau a dolarului și-a făcut simțită prezența de șapte ori mai mult față de cea a aurului, a mai adăugat banca.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
AngryAngry
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...