Loading Posts...

Goldman Sachs ar putea intra în tradingul cu Bitcoin

goldman_ sachs_trading_bitcoin
Goldman Sachs ar putea intra în tradingul cu Bitcoin

Goldman Sachs Group Inc. studiază varianta de a le oferi clienților posibilitatea tradingului de Bitcoin și alte criptovalute.

Banca din New York a inițiat discuții cu experți crypto, dar nu a demarat încă un business plan, sau un calendar pentru implementarea infrastructurii necesare, a declarat pentru Bloomberg o sursă de încredere din cadrul companiei care a dorit să nu i se divulge identitatea. Momentan, reprezentanții băncii se confruntă cu următoarele dileme: cum să trateze procedurile KYC și cum să înțeleagă riscurile volatilității din piața crypto.

“Ca răspuns la cererile clienților interesați de monedele digitale, analizăm care este metoda optimă de a îi putea ajuta”, a declarat purtătorul de cuvânt al băncii, Tiffany Galvin.

Abordarea Goldman Sachs este complet diferită de poziția CEO-ului JPMorgan, Jamie Dimon. Acesta spunea luna trecută că Bitcoin este o înșelăciune și că ar concedia pe motiv de “prostie” pe orice angajat care ar tranzacționa Bitcoin.

Alții însă au fost mai receptivi. De exemplu, James Gorman, CEO al companiei Morgan Stanley a declarat că Bitcoin este mai mult decât un simplu moft. Miliardarul Mike Novogratz lansează un hedge fund de 500 milioane USD care vor fi investite în criptovalute, ICO-uri și companii din industrie.

Goldman Sachs a făcut deja primul pas, investind într-un start-up crypto. Este vorba de compania Axoni, care se ocupă cu implementarea tehnologiei Blockchain în sectorul financiar.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...