Loading Posts...

Gigantul japonez GMO intra pe piaţa echipamentelor de minat

Conform News.Bitcoin.com, compania japoneză de top GMO, care activează în IT şi care totodată deţine şi un exchange de Bitcoin, intenţionează să intre şi în afacerile cu echipamente de minat. Compania a dezvăluit că plănuieşte să producă şi să vândă chip-uri construite pe tehnologia de 7nm şi va deschide o fermă de minat în nordul Europei.

GMO se aventurează în afacerile cu echipamente de minat.

GMO Internet Inc. a anunțat recent că se va lansa în afacerile de minat, urmând a folosi “chip-uri next-gen construite pe tehnologia de 7nm”:

“Vom deschide în nordul Europei un centru de minat next-gen, care va folosi energie regenerabilă și echipamente de vârf. Vom utiliza la minat tehnologia chip-urilor fabricate pe 7 nm, și vom lucra în paralel în cercetarea, dezvoltarea și fabricarea acestor piese, alături de partenerul nostru care deține design-ul tehnologiei de semiconductori”.

Referitor la multiplele surse de energie regrenerabilă din nordul Europei, compania a transmis: “putem deschide unități care vor beneficia de costuri reduse prin intermediul unui furnizor ieftin de electricitate”. Firma intenționează să demareze afacerea cu 50.000 de chip-uri care ar avea o putere de hash de 500 PH/s. Cu o asemenea cantitate de hash, GMO poate concura cu primele 10 pool-uri de minat Bitcoin.

Având sediul în Tokyo, GMO oferă o gamă largă de servicii de Internet la nivel worldwide. Compania are un portofoliu de 8.47 milioane de clienți și este pe locul 1 în Japonia. Firma este listată la Bursa de Valori din Tokyo.

La finalul lunii iulie, în grupul GMO intrau 129 entități. Una dintre filiale este GMO Coin Inc, care se ocupă cu tranzacționarea de valute digitale. Lansarea a avut loc pe 31 mai și pe 9 august numele a fost schimbat din Z.com Coin Co., LTD în GMO Coin Inc. La vremea respectivă, compania declara:

“Odată cu implicarea în acest proiect, GMO Internet va realiza operații cu Bitcoin, care este cea mai populară valută din lume”.

Competiţia de pe piaţă

Unitatea pe care o va deschide GMO în perspectiva minatului va fi păzită și va fi utilată cu rack-uri, aer condiționat și stingătoare de incendiu. GMO a subliniat că unitatea va fi alimentată cu energie regenerabilă, mai precis energie geotermală și hidroenergie. Fiecare echipament de minat va dezvolta o rată de 10 TH/s și va consuma cel mult 500W.

Noul business va concura pe piață cu firmele actuale, inclusiv cu Bitmain, companie care a creat cel mai popular miner din lume – Antminer S9. Compania cu sediul în China utilizează procesul de fabricație pe 16nm pentru chip-urile proprii, acesta fiind cel mai mic și mai eficient design la ora actuală pentru ASIC-uri. Minerii de ultimă generație fabricați de Bitmain dezvoltă o putere de hash de 14 TH/s, dar consumă 1372 W. Compania a scris pe site-ul propriu că aceste chip-uri sunt “cele mai eficiente din lume”.

Bitfury este al doilea concurent de pe piață în materie de echipamente de minat. Și această firmă construiește chip-uri de 16nm. Bitfury nu vinde însă consumatorilor obișnuiți, ci doar centrelor de date și clienților din domeniul enterprise.

Canaan, care s-a numit inițial Avalon Mining, are sediul în China și produce de asemenea ASIC-uri pe 16nm. Compania livrează echipamentele direct către consumatori, dar produce mai puține unități decât Bitmain.

Între timp, Avocatul Poporului din Rusia, Dmitry Marinichev, a anunțat luna trecută că statul slav va intra de asemenea în domeniul producției de echipamente de minat Bitcoin. Pentru această mișcare, se intenționează modificarea profilului unei unități care producea inițial chip-uri pentru sateliții rusești. “Russian Miner Coin” se va numi ICO-ul care va fi adresat investitorilor interesați. Acesta va fi totodată și primul ICO lansat de un stat și se estimează că se vor strange fonduri de 100 milioane USD, bani ce vor fi folosiți pentru ca Rusia să devină un fabricant de top în domeniul hardware-ului de minat.

Operaţiuni şi costuri

În plus faţă de ferma de minat, segmentul dezvoltat de GMO care va fi dedicat minatului va oferi şi servicii de cloud mining, precum şi vânzarea de “dispozitive de minat next-gen”. Criptovalutele minate se vor putea preschimba la exchange-ul companiei. Se estimează că departamentul de minat va fi funcțional în prima jumătate a lui 2018.

Referitor la costurile deschiderii centrului de minat şi de fabricare de hardware pentru minat, compania a declarat:

“Nu vom dezvălui suma necesară, deoarece avem un contract de confidenţialitate cu partenerul de afaceri. Va fi însă mai mult de 10% din valoarea activelor imobillizate de la data de 31 decembrie 2016 (3.489 milioane de yuani)”.

Compania a adăugat: “chiar dacă impactul acestei lansări este unul nesemnificativ pentru raportul de performanţă care se va încheia pe 31 decembrie 2017, credem că noua afacere are potențial de a creşte valoarea companiei în viitor”.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...