Loading Posts...

Germania nu va taxa cumpărăturile realizate cu criptovalute

germania_nu_va_taxa_criptovalutele

Ministrul de finanțe al Germaniei anunță că plățile efectuate cu Bitcoin nu vor fi taxate.

Autoritățile germane au stabilit pe 27 februarie că nu vor taxa achizițiile cu Bitcoin sau cu alte criptovalute, informează CoinTelegraph. Decizia are la bază hotărârea din 2015 a Curții Europene, care reprezintă un precedent pentru toate statele membre ale Uniunii.

Curtea consideră că monedele digitale sunt o formă legală de plată:

“Așa-numitele valute virtuale (sau criptovalute, așa cum este și Bitcoin) sunt considerate mijloace legale de plată, cât timp ele sunt acceptate ca alternative de plată (plăți contractuale) de către părțile implicate în tranzacții, și cât timp nu sunt utilizate cu alte scopuri în afara plăților”.

Conform aceleiași decizii, conversiile crypto – fiat și viceversa sunt clasificate drept “servicii taxabile”. Terții care intermediază un astfel de schimb sunt scutiți de impozitare. Cu alte cuvinte, nici exchange-urile crypto nu plătesc taxe “dacă realizează achiziții și vânzări de Bitcoin – din postura de intermediari – pentru beneficiul propriu”.

Tot Curtea Europeană a stabilit că nici comisioanele minerilor nu vor fi impozabile, întrucât ele reprezintă niște plăți voluntare.

Aspectele relatate mai sus fac o distincție clară între Germania și S.U.A., unde IRS (fiscul american) consideră că Bitcoin este un bun și ca urmare orice achiziție cu BTC este de fapt o vânzare a unui bun, deci este supusă impozitării.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...