Loading Posts...

Gazeta Bitcoin a împlinit 1 an!

gazeta_bitcoin_1an

Suntem la mijlocul verii și căldura ne toropește. În aceste condiții, cel mai bun lucru ar fi să deschidem șampania și să sărbătorim! Astăzi, Gazeta Bitcoin a împlinit un an de la lansare 😊

În urmă cu fix un an, când cei mai mulți erau cu gândul la concediu sau deja la mare, echipa din spatele Gazetei Bitcoin a lansat site-ul https://ibitcoin.ro.

Nu a fost un eveniment cu pompă, nu am spam-at Internetul cu lansarea noastră, ci am încercat să luăm lucrurile pas cu pas. Evenimentul fusese gândit și planificat încă din aprilie 2017, când doi prieteni de-o viață s-au întâlnit “la o bere” și și-au dat seama că sunt amândoi pasionați de crypto. Unul cocheta încă din 2015 cu ideea, jucându-se cu tot felul de faucet-uri. Celălalt trecuse deja la pasul următor și cumpărase Bitcoin, încă de când era cotat la 600$. Desigur, lipsa de experiență și ghinionul și-au spus cuvântul și un site de cloud mining care promitea că-i va returna câte 0.01 BTC/zi în urma achiziției de BTC în valoare de 1000$ i-a tras țeapă după ce-i plătise abia 40% din suma promisă. Nu s-a lăsat descurajat însă și a avut în continuare încredere în noua tehnologie a banilor digitali, lucru pe care îl recomandăm și noi tuturor cititorilor noștri.

Astfel, în primăvara anului trecut, amândoi au decis să lanseze un site de știri în limba română despre Bitcoin și piața crypto, pentru a veni în sprijinul tuturor celor interesați de acest domeniu “sălbatic”. După un brainstorming prelungit asupra numelui site-ului, după cumpărarea domeniului și după rezolvarea detaliilor rămase, am pornit la drum!

Și așa a luat naștere, pe 1 iulie 2017, Gazeta Bitcoin!

Citește aici primul articol postat de Gazeta Bitcoin: Bitcoinul – ce este şi cu ce se mănâncă

Cum scriam mai sus, am dorit să creștem organic în audiență, nu prin spam-area site-urilor și a Facebook-ului cu reclame la noua noastră publicație crypto.  Și, în timp, am și reușit acest lucru. Și pentru că am vrut să fim “profi” (cu toate că nu ne plac platformele centralizate 😊), ne-am deschis și conturi de social media pe Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, YouTube și Google.

Pentru cei nou intrați în domeniul crypto am publicat aproape 40 de articole cu tutoriale, precum și un dicționar exhaustiv cu termeni crypto. De asemenea, am publicat pe YouTube și videoclipuri de prezentare a principalelor echipamente ASIC din industrie – Antminer S9, Antminer T9+, Antminer L3+ și Antminer D3.

Pe traderi i-am delectat cu cele peste 100 de analize tehnice pentru Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash și IOTA, adică în medie una la trei zile.

Celor care au fost interesați de industria de mining le-am oferit consultanță și posibilitatea de a achiziționa ASIC-uri Antminer la prețul oficial al Bitmain, astfel încât să nu mai fie nevoiți să le achiziționeze la suprapreț de pe Olx sau de pe alte site-uri. Pentru cei care nu au reușit să profite, vestea bună este că în viitor vom mai face acest lucru posibil!

Pasionații de istorie crypto au putut citi și ei multe articole din perioada timpurie a banilor digitali, cum ar fi cele despre cypherpunks (aici și aici), ascensiunea Bitcoin de la 1000$ la 10.000$ sau geneza Bitcoin.

Bineînțeles că nu au fost uitați nici așa-numiții “tech-savvy”, pentru care am pregătit numeroase articole tehnice, printre care s-au numărat cele despre SegWit șiSegWit2x, Lightning Network (aici și aici), propuneri de scalare, upgrade-ul Casper pentru Ethereum, atomic swaps, anonimizare și multe altele.

Interviurile nu au lipsit nici ele din peisaj, Gazeta Bitcoin discutând pentru voi cu nume cunoscute din domeniu – evoMAG, WebDollar, BTCxChange, LDV Crypto Bank, CoinBank sau Wendy McElroy (aici și aici).

În sfârșit, nu putem decât să ne lăudăm cu faptul că suntem singura publicație din România care vă oferă integral The Satoshi Revolution, cea mai recentă lucrare a scriitoarei Wendy McElroy 😊 Este o carte care arată perspectiva filosofică a Bitcoin, parte a revoluției industriei financiare mondiale.

Statistici și numere

Asa cum sloganul  Bitcoin este Vires in Numeris, care înseamnă în numere stă puterea, ne-am gândit să vă prezentăm câteva cifre, nu prea multe, ca să nu vă plictisim în bear marketul acesta 😊.

Gazeta Bitcoin a crescut cu peste 100% față de primele șase luni de la înființare, ceea ce nu se poate spune și despre piața crypto, care a scăzut de la peste 800 de mld. USD la un minim de 234 de mld. ☹ Să sperăm că acest prag a fost minimul pentru 2018.

Timpul mediu petrecut pe site este 1,39 minute.

Pe Google suntem în top 3 la căutările pentru “ştiri interne Bitcoin”, “ştiri internaționale Bitcoin“, “curs crypto” și respectiv “The Satoshi Revolution “.

Avem aproape 100 de urmăritori pe Twitter, aproape 200 pe Instagram și peste 300 pe Facebook – platformă pe care avem doar recenzii de 5 stele, motiv pentru care vă mulțumim! 😊

Gazeta Bitcoin are cititori din toată lumea. Cei mai mulți din afara țării sunt din: S.U.A. (Arizona, Florida, Illinois, Kansas, Ohio, Pennsylvania), urmaţi de cei din Anglia, Germania (Baden-Wurttemberg, Hesse, Bavaria, North Rhine-Westphalia), Moldova (Chișinău), Italia (Roma), Spania (Madrid, Barcelona, Valencia) și Franța (Ile-de-France, Provence-Alpes-Cote d’Azur)

La nivel local, majoritatea cititorilor provin din: Bucureşti (46,58%), Cluj (8,15%) şi Timiș (5.09%).

Numărul total al articolelor publicate de Gazeta Bitcoin în decursul primului an de funcționare este de 560.

Mulțumim tuturor!

Desigur, nimic nu ar fi fost posibili fără voi, dragi cititori.

Voi ați fost cei care ne-au determinat să facem toate eforturile pentru a vă prezenta cele mai noi și cele mai relevante știri crypto.

Mulți dintre voi ne-ați scris pentru a ne felicita și pentru aceasta vă mulțumim! Cuvintele frumoase și de încurajare pe care le-am primit de la voi au fost și sunt motivul pentru a merge mai departe pe acest drum.

Promitem să nu ne oprim aici. Încercăm în continuare să vă oferim cele mai relevante și interesante știri din domeniu. O să fim în continuare alături de voi, așa cum ați fost și voi alături de noi, mai ales în acest an plin de încercări pentru Bitcoin și pentru întreaga piață.

Mulțumim și sperăm să nu dezamăgim în continuare.

Dorești să transmiți un mesaj Gazetei Bitcoin sau celorlalți cititori? Te invităm să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...