Loading Posts...

Fostul ministru al Energiei avertizează că în România se instalează prea multe servere de minerit

În România se instalează prea multe servere de minerit criptomonede, fenomen care poate influența major sectorul energiei. Impactul principal constă în creșterea consumului de curent electric, a spus săptămâna trecută fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu.

“Asistăm la un fenomen care ar putea influența mult sectorul energetic românesc”, a scris Nicolescu pe pagina de Facebook.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și actual lider pe partea de Industrie a Energiei și Resurselor în cadrul Deloitte Consulting, îndeamnă autoritățile din România să țină sub observație acest fenomen.

“În general, autoritățile manifestă o letargie și o lipsă a priorităților care începe să mă deranjeze! Este benefic să creștem subit consumul de energie? Care este impactul asupra economiei? Dar asupra populației? Este benefic ce se întâmplă? Este rău?”, a spus Nicolescu, citat de Business Review.

Experții avertizează că monedele digitale utilizează o cantitate extraordinar de mare de electricitate. Conform site-ului de analiză DigiConomist, rețeaua Bitcoin consumă acum peste 67 TWh anual – mai mult decât tot consumul din Portugalia, Irlanda, și aproape de consumul anual al Cehiei.

Dacă rata de creștere va continua, experții estimează că în vara lui 2019 criptomonedele vor utiliza mai multă energie decât Statele Unite.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...