Loading Posts...

Fondatorul celui mai mare hedge fund din lume: “Bitcoin este într-o bulă”

Ray Dalio, fondatorul celui mai mare hedge fund din lume, a aderat la ideile exprimate de Jamie Dimon – CEO al JPMorgan – și de alți iluștri de pe Wall Street, care sunt de părere că Bitcoin se află într-o bulă.

Conform Business Insider, omul de afaceri a declarat la CNBC că “Bitcoin reprezintă o piață foarte speculativă. Bitcoin este o bulă”.

Însă Dalio nu s-a rezumat doar la Bitcoin. În opinia lui, întreaga piață crypto este “foarte speculativă, iar oamenii gândesc că “pot vinde la un preț mare”. Deci toată piață este o bulă”.

Problemele identificate de Dalio la Bitcoin sunt următoarele: nu este fezabil pentru stocarea de valori și tranzacțiile se realizează cu dificultate. În viziunea lui Dalio, aceste două criterii sunt esențiale pentru orice valută:

“În prezent nu se pot realiza prea multe tranzacții cu Bitcoin. Nu poate fi cheltuit cu ușurință”.

Bitcoin a avut mult timp probleme de scalare, care se înrăutățeau pe măsură ce utilizatori noi intrau în rețea, întrucât rețeaua în sine fusese gândită pentru a procesa o anumită cantitate de informații. Din aceste cauze, timpul și costul pentru procesarea tranzacțiilor s-au mărit foarte mult, într-un final ajungându-se la divizarea rețelei și la upgradarea soft-ului.

Din ianuarie 2016, numărul tranzacțiilor zilnice cu Bitcoin a oscilat între 200.000 și 300.000, conform datelor oferite de Blockchain.info.

Dalio nu crede că moneda digitală este recomandată pentru stocarea valorilor datorită volatilității. Prețul Bitcoin a fluctuat masiv în ultimele săptămâni, în principal datorită veștilor despre închiderea exchange-urilor chinezești. De exemplu, joia trecută s-a devalorizat cu 16%, iar vineri a recuperat aproape toată pierderea.

Totuși, Dalio nu a mers la fel de departe ca Dimon. La data de 12 septembrie, Dimon a spus despre Bitcoin că este o înșelăciune. În plus, bancherul a adăugat că Bitcoin este ceva mai grav decât febra lalelelor care cuprinsese Europa secolului al XVII-lea.

Robert Shiller, premiat cu premiul Nobel în economie și autor care a prezis crizele din imobiliare și tehnologie, și-a întărit recent afirmația că Bitcoin ar fi într-o bulă. El a transmis către Quartz că acesta este și cel mai bun exemplu din prezent pentru o astfel de situație.

Cu toate acestea, criptovaluta și-a demonstrat elasticitatea. În pofida presiunii exercitate de titlurile negative din presă și, de asemenea, în pofida organelor de reglementare din toată lumea, Bitcoin se tranzacționează la prețuri cu 50% mai mari față de luna iunie.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
WowWow
1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...