Loading Posts...

Facebook și-ar putea emite propria criptomonedă

facebook_criptovaluta

Gigantul social media cercetează beneficiile pe care le-ar putea obține dacă și-ar lansa propria criptovalută.

Conform unor surse familiare cu subiectul, jurnalistul Alex Heath a spus că firma – al cărei market cap de 533 mld. USD este mai mare decât toată piața crypto – se gândește serios la direcționarea echipei de cercetare Blockchain către explorarea posibilității de a emite o criptovalută proprie:

“Sursele spun că Facebook este interesat în special de crearea unei monede digitale proprii, care ar permite celor peste două miliarde de utilizatori să realizeze tranzacții fără valute susținute de guvern. Facebook caută de asemenea și alte modalități de a utiliza această tehnologie Blockchain care se află la baza criptovalutelor populare, ca Bitcoin și Ethereum”, citează Ccn.com.

Jurnalistul a adăugat că Facebook evaluează de asemenea modul în care poate utiliza tehnologia Blockchain pentru a îmbunătăți verificarea identității și pentru a securiza infrastructura backend – poate și pentru a manageria datele clienților.

Așa cum Gazeta Bitcoin a anunțat de săptămâna trecută, Facebook a creat o echipă detinată cercetării tehnologiei Blockchain. Echipa este condusă de David Marcus, care face parte de asemenea și din consiliul de administrație al Coinbase.

Marcus, care a fost anterior și președintele PayPal, este un avocat al criptovalutelor, iar experiența sa în domeniul plăților digitale face ca el să fie o alegere ideală pentru ceea ce intenționează Facebook în continuare.

Este posibil inclusiv ca Facebook să efectueze “achiziții strategice” în industria crypto, pentru a putea să își construiască infrastructura Blockchain.

Discuțiile sunt încă la început și probabil că vor trece mai mulți ani până când rețeaua de socializare ar putea decide să își emită valuta digitală proprie.

Facebook nu ar fi singura companie din social media care ar avea o monedă proprie. Telegram afirmă că a colectat 1.7 mld. USD prin ICO-ul pentru “a treia generație de Blockchain”, iar aplicația de chat Kik lucrează la un token numit Kin.

Conform lui Heath, Facebook nu are de gând să lanseze un ICO, deoarece firma are miliarde de dolari la dispoziție și din această cauză vânzarea unui token ar putea avea repercusiuni negative asupra reputației. În schimb, compania ar putea apela la un airdrop sau la alte metode de a-și recompense utilizatorii.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...