Loading Posts...

Facebook inițiază o echipă care va cerceta tehnologia Blockchain

facebook_blockchain

David Marcus, șeful aplicației Facebook Messenger, a anunțat că rețeaua de socializare va explora posibilele aplicații ale tehnologiei Blockchain.

“Voi alcătui o mică echipă care va cerceta cum putem aplica cel mai bine Blockchain-ul pe Facebook, începând de la zero”, a scris Marcus marți pe pagina personală.

Marcus conduce aplicația Messenger de aproape patru ani. În decembrie, el a intrat și în consiliul de administrație al exchange-ului Coinbase. Totuși, Facebook nu a dezvăluit exact ce interese are prin aplicarea tehnologiei Blockchain.

Mișcarea are loc într-o perioadă în care Facebook implementează o schimbare masivă a echipei destinate produselor. De acum înainte, compania va funcționa cu trei diviziuni: un grup de “familii de aplicații”, “servicii pentru produsele centrale” și “noua platformă și infra”, citează CoinTelegraph.

În ianuarie, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a spus că va cerceta valutele digitale pentru a le putea analiza potențialul de a împuternici omul. El a declarat că puterea sistemelor descentralizate – cum sunt criptovalutele –  ar putea lua puterea din mâinile sistemelor centralizate pentru a o înapoia oamenilor.

Tot în ianuarie, Facebook a interzis reclamele crypto și pe cele la ICO-uri. Interdicția a fost oarecum o surpriză, mai ales că anterior Mark Zuckerberg își exprimase interesul în monedele digitale. Zuckerberg spunea în acea vreme că vrea să studieze modul în care natura descentralizată a criptovalutei poate da oamenilor putere și “cum le putem utiliza cel mai bine în beneficiul nostru”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...