Loading Posts...

EXCLUSIV: interviu cu Daniel Mihai, fondatorul exchange-ului românesc CoinBank

coinbank

Pe piața din România apare o nouă casă de schimb valutar crypto: CoinBank. Gazeta Bitcoin a discutat cu fondatorul companiei, Daniel Mihai despre proiect și ce oferte îi așteaptă pe utilizatori. Îi mulțumim lui Daniel pentru amabilitate și sperăm că acest articol să fie util tuturor utilizatorilor.

GB: Ce noutăți își propune CoinBank să aducă pe piața românească?

DM: CoinBank are ca target un cumul de soluții pentru piața crypto.

Punctul de pornire pe care l-am ales este  partea de suport, vom avea o echipă dedicată și un departament de private crypto banking.

Platforma de trading și moneda CoinBank vor fi asigurate împotriva atacurilor cibernetice de către o companie de asigurari Rating A.

Avem un parteneriat cu o casă de avocatură internațională și vom oferi asistență juridică clienților noștri (serviciile juridice vor fi contra cost).

Departamentul nostru de contabilitate va oferi servicii de optimizare fiscală contra cost clienților interesați.

Vom avea un departament care va oferi servicii OTC (over the counter).

Vom dezvolta un wallet (iOS, Android, Web) ce va suporta aproximativ 30 de tipuri de monede pentru început.

Suntem în căutarea unui furnizor pentru dezvoltarea unui hard wallet propriu.

Spre final de an ne propunem să oferim servicii de crypto storage, sunt foarte mulți deținători de crypto care nu au încredere in portofele clasice și ar prefera să-și păstreze monezile în siguranță. Noi vom oferi servicii de cold storage în parteneriat cu un asigurator.

GB: Ce înseamnă sloganul CoinBank – “Prima platformă profesionistă de crypto trading din România”?

DM: Ne propunem sa construim de la zero o platformă modernă de trading, o platformă similară cu Kraken sau cu Bittrex (similară ca opțiuni de trading). De asemenea, vom avea divizia de OTC (over the counter) care se va ocupa personal de tranzacțiile fiecărui client.

GB: Ne puteți da câteva detalii despre ICO-ul CoinBank? Cu ce îi poate ajuta pe utilizatori? Dar ecosistemul crypto?

DM: ICO-ul are ca scop colectarea unui capital suplimentar pentru investiții. Dorim să ne dezvoltam un data center propriu, de asemenea planificăm să investim o parte din fonduri în dezvoltare produselor și serviciilor planificate pentru 2018. CoinBank token este un utility token, el va fi util celor ce vor folosi platforma noastră de trading prin faptul că va genera un discount de 75% din valoarea comisioanelor de tranzacționare. Adică dacă un client are de plată un comision de 100 de euro, dacă va alege plata comisionului cu moneda noastră, va plati doar 25 de euro.

GB: La ce preț estimați că va ajunge moneda digitală emisă de CoinBank, după încheierea ICO-ului?

DM: Legat de prognoza de preț pentru moneda noastră, pot spune cu certitudine că prețul va fi mai mare față de cel inițial. Moneda va fi foarte atractivă pentru utilizatorii platformei noastre deoarece ea generează acel discount de 75% din valoarea unui comision, prin urmare consider că va exista cerere. Nu vreau să fac speculații sau previziuni nerealiste. Consider că orice produs care are o utilitate și care generează beneficii are potențial. Însă pot să va spun că monedele care vor fi folosite pentru plata comisioanelor nu vor reveni în piață, astfel că numărul de monede care se vor afla în circulație va scădea constant.

GB: Ce avantaje prezintă CoinBank față de celelalte case de schimb valutar din România (BTCxChange, Bitcoin România, Coinflux)? Dar față de cele străine?

DM: Avantajul pe care îl va oferi CoinBank este focusul pe servicii. Pentru noi, clienții vor fi cei mai importanți. Și vom avea grijă de fiecare client în parte.

GB: Intenționați să listați în viitor și alte criptovalute?

DM: Pe viitor vom lista toate monedele de tip Nep-5, adică monedele dezvoltate pe platforma Neo. Sunt un mare fan al acestei platforme și un investitor de calibru (am cumparat Neo când era câțiva dolari și am participat la toate ICO-rile cu monede dezvoltate pe platforma Neo).

GB: Pe site-ul CoinBank, la secțiunea Road Map” apar în plan și două portofele – CoinBank Wallet și CoinBank Hard Wallet. Ne puteți spune despre ce este vorba?

DM: Vom dezvolta un portofel digital propriu, similar cu Jaxx. Acest portofel digital va fi compatibil iOS, Android și Web. Pentru început vom lista aproximativ 30 de monede, cu predilecție Nep-5.

Ne-am propus și dezvoltarea unui hard wallet gen Nano Ledger, propriu; în prezent căutam furnizori de componente în China.

GB: Ce monede digitale vor suporta aceste portofele?

DM: Portofelele vor suporta în jur de 30 de monede.

GB: Aveți un mesaj pentru cititorii Gazetei Bitcoin sau pentru clienții CoinBank?

DM: Cititorilor Gazetei Bitcoin vreau să le mulțumesc în primul rând pentru interesul acordat CoinBank, și mi-aș dori sa le ofer câteva gânduri. Eu am început călătoria în lumea crypto acum câțiva ani, în 2015. Pot spune cu certitudine că sunt pasionat de fenomen și cred că lumea se va schimba radical în anii ce urmează. Personal, consider că sistemul monetar (și bancar) se va transforma total în maxim 10 ani. Această evoluție va fi benefică omenirii și nu poate fi oprită. Momentan suntem la început de drum și se poate observa cu ochiul liber lipsa regulilor acestui joc, însă foarte curând va apărea și legislatia de rigoare.

Recomand tuturor să se informeze, să citească și să studieze înainte de a face orice investiție. Piața este extrem de volatilă și este foarte ușor să pierdem bani. Orice persoană bine informată are șansa de a câștiga bani din crypto. Mulțumesc Gazetei Bitcoin pentru onoarea acestui interviu și vă doresc mult succes!

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

10
HeartHeart
1
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...