Loading Posts...

EXCLUSIV: interviu cu Cătălin Stratu, fondatorul platformei Crypto-Job.com

crypto_job

Gazeta Bitcoin continuă prezentarea celor mai relevante companii din domeniul crypto. Astăzi a venit rândul site-ului www.Crypto-Job.com, care este dedicat atât angajatorilor cât și celor care doresc să lucreze în industria crypto!

GB: Ce ne poți spune despre tine și despre celălalt membru co-fondator al site-ului, Nick Boța? Ce experiență aveți în crypto și cum ați ajuns la decizia de a lansa această platformă online de joburi în domeniul crypto?

CS: Bună, mă numesc Cătălin Stratu și sunt fondatorul proiectului Crypto Job. Despre mine aș putea spune că sunt o persoană convinsă în propriile puteri și care de cele mai multe ori își realizează scopurile propuse. Iubesc să citesc, una dintre cărțile mele preferate este “The Dip” de Seth Godin. Din aceasta am însușit cum să aleg corect oportunitățile și să devin învingător în proiectele care sunt implementate de mine. Îmi place să programez și sunt un adevărat fan al tehnologiei Blockchain. O perioadă mare de timp am activat ca freelancer, după care am aflat de start-up-ul în care activa Nick, actualul partener și co-fondator. Îi datorez participarea mea în acel proiect, deoarece el a fost liderul și persoana care s-a ocupat de recrutarea noilor membri. Împreună cu el și cu fosta echipă am dezvoltat o rețea de socializare anonimă.

Eventual, AnonymZoo și-a stopat activitatea, dar relația de colaborare a rămas între noi și am decis să fondăm Crypto Job. Ideea de a crea Crypto Job a apărut spontan și din necesitate. După ce AnonymZoo și-a stopat activitatea am decis să mă implic în proiecte crypto în calitate de dezvoltator și am observat că o mare parte din anunțuri se află pe forumuri și nu există o platformă comodă atât pentru companii cât și pentru angajați, unde companiile să-și poată posta anunțurile, iar userii să le poată vedea. Despre Nick pot spune că este un partener foarte bun, care a fost alături de mine atât în momente dificile cât și în momente de fericire. De asemenea, Nick este pasionat de tehnologii și de crearea produselor noi care pot face viața oamenilor mai bună.

NB: Despre mine pot spune că am fost mereu pasionat de crearea produselor care pot face viața oamenilor mai bună, care îi pot ajuta să-și soluționeze o problemă pe care o au, din acest motiv am fost interesat de ideea lansării Crypto Job: pentru că odată cu creșterea masivă a utilizării tehnologiilor Blockchain, vor apărea o mulțime de joburi care vor trebui ocupate de persoane competente și pasionate. Consider că misiunea principală a proiectului este de a conecta aceste persoane cu angajatorii, care îi vor aprecia la justa valoare, și va crea un parteneriat ce va permite atingerea potențialului maxim atât al companiei cât și al specialiștilor.

Al treilea membru al echipei noastre este Paul Achim. În proiectul actual Paul are un rol foarte important, rolul de advisor. Paul se afla deja de 3 ani în piața crypto, este creatorul a numeroase conferințe despre criptomonede și tehnologia Blockchain, atât în România cât și în străinatate, și nu în ultimul rând el este și inițiatorul grupului Criptomonede (despre care Gazeta Bitcoin v-a povestit aici). Despre Paul pot spune că este un prieten și un partener de excepție, de multe ori Paul mă îndrumă la realizarea noilor funcțiuni pentru Crypto Job.

GB: Știm că site-ul Crypto-Job.com a fost lansat anul acesta în luna februarie. Care sunt țintele pe care vi le doriți să le atingeți, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung?

CS: Pe termen scurt, dorim să introducem noi funcționalități pe platformă în viitorul apropiat. Printre noile funcționalități se află un forum pentru dezvoltatori și un sistem Q&A. De asemenea, ne dorim să îmbunătățim experiența utilizatorilor pe platformă și să aducem îmbunătățiri părții de design. Pe termen lung dorim să mărim comunitatea și să ajungem în topul site-urilor de joburi în domeniul Blockchain.

GB: Cum poate Crypto-Job să contracareze concurența oferită de site-urile cu state vechi în domeniul angajărilor, cum sunt Ejobs sau BestJob?

Ejobs și BestJob pot deveni concurenți pentru Crypto Job dacă vor schimba strategia și vor atrage mai mare atenție în domeniul crypto. Ejobs și BestJob nu sunt orientate spre acest domeniu. Noi suntem orientați numai spre joburi în domeniul crypto, acesta este un mare plus al nostru care ne evidențiază pe piață.

GB: Pe site apar momentan mai multe joburi din afara României, iar textul este în totalitate în limba engleză; intenționați să colaborați mai mult cu companii străine, sau site-ul este deschis în aceeași măsură și firmelor românești? Aveți în vedere și o traducere în limba română sau în alte limbi străine?

CS: Limba engleză este limba de bază atât în IT cât și în crypto, și din acest motiv toată interfața site-ului nostru este în limba engleză. Noi suntem orientați spre o piață mai vastă și oferim aceleasi posibilități atât companiilor din România cât și companiilor din alte țări ale lumii. Înainte de a lua o decizie preferăm sa validăm ideea cu comunitatea noastră.

GB: Cum funcționează propriu-zis site-ul? Ce ar trebui să știe în primă fază angajatorii și aplicanții?

CS: Site-ul funcționează foarte simplu și intuitiv atât pentru persoana care își caută un job în domeniul acesta, cât și pentru angajatori. Pentru comoditate, punem la dispoziție atât angajatorilor, cât și aplicanților un chat integrat pe platformă pentru a îmbunătăți comunicarea dintre cele două părți. Deoarece suntem în esență un produs B2B, comaniile dețin funcționalități mai ample în cadrul platformei decât persoanele care sunt în căutarea unui job.

GB: Am observat că există mai multe pachete pe care le pot achiziționa angajatorii. Ne poți detalia mai mult despre fiecare?

CS: Suntem un produs B2B și angajatorii au o mare valoare în existența noastră, din aceast motiv suntem cointeresați în tratarea individuală a clientului. În momentul actual avem 4 pachete:

  • Basic Package – este pachetul gratuit care prevede postarea anunțului pe site
  • Premium Package – este un pachet cu o plată fixă de 25$ care prevede postarea anunțului de tip premium (anunțul dat va fi poziționat în topul anunțurilor amplasate pe pagina principală, de asemenea și în search, și ca bonus, vom menționa anunțul pe paginile noastre de Facebook și Telegram
  • Un alt pachet este cel Personalized. Acesta cuprinde anunțuri de tip premium și administrarea acestora nu are un preț fix în acest moment, deoarece este un pachet nou și se află în stadiul de testare
  • Ultimul pachet este Multiple Positions, care prevede mai multe anunțuri de tip premium și administrarea lor.

GB: Referitor la pachetul personalizat, care presupune intervievarea directă a candidaților de către Crypto-Job și trimiterea celor cu profiluri adecvate către angajatori, cum realizați această operațiune? Cum au loc interviurile și în ce constau? Preluați întrebările de la angajatori, sau rămâne totul la latitudinea site-ului, în funcție de nevoile angajatorilor?

CS: Această opțiune are loc astfel: de la început, luăm legătura cu compania, care, la rândul ei, ne anunță ce calități trebuie să aibă candidatul. Ulterior, postăm un anunț (sau mai multe, totul depinde de cerințele angajatorului) pe site-ul nostru, în care vom spune ce calități și ce cunoștințe trebuie să dețină candidatul; după ce colectăm CV-urile, le aranjăm în ordinea gradului de compatibilitate cu cerințele angajatorilor. În cazul în care compania are întrebări suplimentare pentru candidat, le poate adresa acestuia prin intermediul nostru. Interviul are loc în mediul online; în mare parte interviurile constau în validarea candidatului.

GB: De unde provin aplicanții pe care îi propuneți? Colaborați în prezent cu o companie de recrutare, sau aveți în vedere acest aspect în viitor?

CS: Aplicanții pe care îi propunem sunt membri ai comunității Crypto Job sau persoane pe care le-am găsit prin intermediul rețelelor de socializare. Înainte de a propune candidații evaluăm minuțios CV-urile acestora pentru a ne asigura că aceștia sunt potriviți pentru poziția la care au aplicat. Pe viitor, când vom avea nevoie să găsim mai mulți candidați, intenționăm să colaborăm cu agenții de recrutare, ceea ce ne va permite să delegăm procesul de recrutare către persoane specializate în domeniu, în timp ce noi ne vom concentra pe îmbunătățirea platformei și pe explorerea posibilităților de a oferi o valoare mai mare angajatorilor și candidaților de pe platformă.

GB: Aveți deja sau aveți în vedere un proces de analizare a angajatorilor care doresc să apară pe site, astfel încât să nu apară situații neplăcute pentru aplicanți (angajatori care să nu plătească salariile promise, angajatori fără forme legale sau care să ofere “muncă la negru”)?

CS: Da, este o prioritate pentru noi să ne asigurăm că angajatorii de pe platformă sunt de încredere. În prezent cerem ca un reprezentant al companiei să ia legătura cu noi prin intermediul email-ului, rețelelor de socializare sau prin altă metodă, și să ne expedieze informații despre compania în care activează. Cerem informații suficiente pentru a ne asigura că firma este veridică și activează legal, dar în același timp nu cerem documente confidențiale pentru a nu face procesul prea îndelungat și neplăcut pentru angajatori.

GB: Prin prisma numelui site-ului, e evident că acesta este orientat cu precădere către joburi în domeniul crypto. Totuși, există posibilitatea ca în viitor să promovați și locuri de muncă din segmentul IT, privit la modul general (programatori, ingineri IT, web designer etc.)?

CS: Scopul principal al platformei este promovarea job-urilor și instruirea persoanelor interesate de Blockchain și cryptocurrency, din acest motiv nu credem că vom deveni o platformă de angajare generală, există deja suficiente platforme de acest gen.

GB: Cum intenționați să dezvoltați în viitor platforma? Ce facilități intenționați să mai introduceți (ex. notificare a aplicanților prin email despre joburi de care ar fi interesați, email-uri ocazionale către aplicanți cu sfaturi de angajare în domeniul crypto, sau cu sfaturi despre cum ar trebui să-și construiască CV-ul, o secțiune dedicată freelancer-ilor etc.)?

CS: În viitorul apropiat dorim să adaugăm o caracteristică nouă pe platformă, un exemplu poate fi forumul pentru angajați, unde aceștia vor avea posibilitatea de a discuta  diferite probleme cu care se confruntă zi de zi, atât pe platformă cât și în viața profesională. Vom adăuga și un sistem Q&A unde fiecare developer va putea adresa altor developeri mai competenți întrebari referitoare la o problemă cu care se confruntă la crearea noilor produse. Nu dorim să fim o platformă de care devoloperii să aibă nevoie doar când apare necesitatea de un nou post, dorim să fim o platformă de care developerul va avea nevoie zi de zi, care îl va ajuta nu numai în găsirea locului de muncă, ci și în soluționarea problemele care pot apărea în cadrul dezvoltării unui nou produs.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...