Loading Posts...

EXCLUSIV: evoMAG acceptă plata cu Bitcoin

evomag_accepta_plata_cu_bitcoin

Recent, evoMAG a început să accepte plățile cu Bitcoin. Gazeta Bitcoin a luat legătura cu reprezentanții companiei și vă prezintă un interviu acordat în exclusivitate pe marginea acestei decizii. Interlocutorul nostru a fost Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, căruia îi mulțumim pentru timpul acordat.

GB: Ce a stat în spatele deciziei Evomag de a accepta Bitcoin, în condițiile în care în România sunt destul de puțini comercianți primesc plata cu criptomonedă?

MP: Noile tehnologii, domeniul în care activăm, industria în sine, ne obligă să inovam permanent, să rămânem competitivi. Luând în calcul inovația ca argument principal, ni s-a părut firească această decizie. În plus, considerăm că a fost o decizie bună și prin prisma faptului că ne permite să accesăm o categorie nouă de clienți.

GB: Este o decizie temporară, pentru a testa piața, sau se intenționează menținerea acestei metode de plată pe termen lung?

MP: Am oferit această modalitate de plată clienților noștri încă de acum un an și dorim menținerea acestei metode de plată pe termen lung. Este foarte important să le oferim clienților noștri posibilitatea de a achiziționa produsele noastre cât mai ușor cu putință.

GB: A trecut puțin timp de la această hotărâre a companiei Evomag, dar cum a reacționat piața? Au fost clienți care au cumpărat deja produse de la Evomag plătind cu Bitcoin?

MP: Până în prezent, valoarea produselor achiziționate cu Bitcoin este de peste 100.000 de euro, 50% dintre vânzări fiind realizate în ultimele 3 luni.

GB: Ați apelat la operatorul de plăți Netopia, care este cel mai cunoscut din România, sau ați găsit o altă metodă prin care se pot contabiliza plățile în Bitcoin?

MP: Da, colaboram cu Netopia.

GB: La ce curs de schimb afișați prețurile în Bitcoin? Există vreun comision standard aplicat față de un preț de referință?

MP: După cum spuneam, tranzacțiile se realizează prin implicarea unui procesator de plăți, în condițiile pe care acesta le are detaliate pe site: https://www.mobilpay.ro/public/bitcoin/.

GB: Cum trebuie mai precis să procedeze clientul care dorește să achite cu Bitcoin, mai ales în condițiile în care tranzacțiile sunt procesate destul de greu în ultima perioadă?

MP: Foarte simplu: alege ca modalitate de plată, plata în Bitcoin. Tot ce trebuie să facem noi este să așteptăm confirmarea plății.

GB: Ce se întâmplă dacă până la procesarea tranzacției de către mineri se schimbă prețul monedei digitale? Recent, Microsoft și Valve au sistat plățile cu Bitcoin din această cauză (Microsoft a revenit între timp asupra deciziei). Sesizați vreun risc în acest sens?

MP: Acesta este un risc pe care și-l asumă procesatorul. Nu am experimentat până în prezent probleme de acest gen.

GB: Aveți în plan introducerea altor opțiuni pe viitor pentru plățile cu Bitcoin – de exemplu, posibilitatea de a adăuga fonduri în BTC pe contul clientului, pe care acesta să le poată utiliza la o achiziție ulterioară?

MP: Pentru moment nu avem în plan să introducem alte opțiuni pentru plățile cu Bitcoin.

GB: Pe Facebook au apărut și utilizatori care au întrebat dacă în viitor veți introduce plăți cu alte criptovalute – Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash etc. Aveți în vedere o astfel de posibilitate? Foarte mulți membri ai comunității se lamentează datorită comisioanelor mari de tranzacție din rețeaua Bitcoin.

MP: Da, avem în vedere acest lucru. Însă, introducerea de noi monede ține foarte mult de procesatorul de plăţi.

GB: Fiind vorba de o companie din România, ați planificat parteneriate cu firme locale, care să accepte de asemenea plata cu Bitcoin (de exemplu, furnizorii Evomag)?

MP: Nu, până în prezent nu am luat in calcul parteneriate de acest fel cu firme din Romania.

GB: Aveți vreun mesaj pentru cititorii Gazetei Bitcoin?

MP: Să cumpere de pe evoMAG în Bitcoin. 🙂

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

4
HeartHeart
1
WowWow
1
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...