Loading Posts...

EXCLUSIV: Bitcoin Cash şi tentativa mascată (şi eşuată) de “hostile takeover” asupra Bitcoin

Deşi mulţi ar crede că SegWit2x a fost o tentativă oficială de “hostile takeover” asupra Bitcoin, există indicii care neagă acest lucru. Adevăratul inamic a fost tot timpul Bitcoin Cash. Citiţi mai jos o investigaţie marca Gazeta Bitcoin!

În urma unei anchete demarate de Gazeta Bitcoin au apărut anumite indicii care relevă că în tot acest timp s-a încercat ca Bitcoin Cash să detroneze Bitcoin. SegWit2x a fost doar o “perdea de fum”, şi dacă reuşea, cu atât mai bine – şi-ar fi spus oamenii din spatele mişcării. Şi dacă nu reuşea – cum s-a şi întâmplat de altfel – urmau ostilităţile cu adevărata armă – BitcoinCash.

Avertismentul din vară

Despre ce este vorba? Vom începe cu o postare de pe PasteBin.

Pe 30 iulie, un utilizator anonim scria:

“Traderi, mi-au parvenit niște informaţii certe, care mă îngrijorează grav şi cred că este de datoria mea să vă avertizez pe toţi.

Cunoaştem cu toţii că drama scalării a produs o ruptură uriaşă, respectiv bifurcarea a ceea ce se va numi în curând “Bitcoin Cash”.

Ştiu că mulţi deţin cantităţi mari de Bitcoin, că există “hodleri” care nu vor vinde niciodată, dar când toţi vor vinde şi ei vor pierde, dacă nu vor vinde şi ei.

Domnilor, ceea ce vă voi spune nu va fi uşor de digerat.

Am primit informaţii din surse secrete, pe care nu vi le pot dezvălui – chiar şi această postare mi-ar putea deconspira sursele – dar simt că trebuie să vă atenţionez pe toţi.

O vânzare masivă se apropie. Masivă la modul cum s-a întâmplat în perioada în care a falimentat Mt. Gox.

Chiar când scriu aici, Bitcoin este deja atacat la exchange-urile mari.

Domnilor, Inamicii – adepţii blocurilor mari – au complotat şi au strâns rândurile. Chinezii, Jihan & co. (n.r. Jihan Wu, fondatorul Bitmain, cel mai mare fabricant de echipamente de minat din lume) au uneltit un plan pentru a înlocui Bitcoin cu Bitcoin Cash.

Planul este în felul următor:

Minerii chinezi (F2Pool, Antpool etc. etc.) s-au aliat cu exchange-urile mari (Via / Huobi / OKCoin etc.) pentru a susţine Bitcoin Cash.

La început îi vor lăsa să vândă pe toţi cei care doresc să vândă.

După ce termină de vândut toţi cei care au vrut să vândă, ei (minerii chinezi / Jihad / exchange-urile chinezeşti) vor începe să acumuleze din ce în ce mai mult Bitcoin Cash.

Apoi vor începe să umfle preţul până la aproximativ 0.1 BCC / BTC – 10%.

Pool-urile mari nu vor mina deloc (n.r. citeşte şi acest articol), lăsând pool-urile mici să lucreze pe acest lanţ, pentru a observa ce venituri se înregistrează din această monedă scumpă, dar cu dificultate scăzută.

Mai târziu se vor alătura şi pool-urile mari, şi după cum ştim, Jihadul are MULTĂ putere de hash. Planul lor este ca Bitcoin Cash să aibă mai multă putere de hash ca Bitcoin – şi dacă e să fim sinceri, odată ce chinezii intră în acţiune, totul s-a terminat.

În prezent bifurcarea hard SegWit2x nu are şanse să aibă loc – şi nici nu a avut vreodată – iar Bitcoin Cash va fi văzut drept criptomoneda rezultată din agreementul de la New York.

Când se va întâmpla asta, Bitcoin Cash va fi listat la majoritatea exchange-urilor chinezeşti mari, posibil şi la exchange-urile din vest şi va avea majoritatea puterii de hash. Companiile din Occident şi furnizorii de servicii (BitPay şi alţii plătiţi de Bitmain etc.) vor merge pe mâna Bitcoin Cash şi vor insista ca “Bitcoin Cash” să fie numit “Bitcoin” pe platformele propria. Probabil doar Coinbase şi încă câţiva nu vor fi de acord, dar fiind în inferioritate, aceste companii for fi considerate ca fiind cele împotriva firii.

De aici începe partea care mă sperie – vechiul Bitcoin, cel pe care îl cunoaștem și îl iubim toți, va fi DISTRUS.

Ce reprezintă succesul unei monede? Market cap-ul.

Adepții blocurilor mari și minerii vor renunța la Bitcoin, vor scoate practic miliarde și miliarde de dolari din Bitcoin. Cu acești bani vor plăti pentru marketingul și pentru dezvoltarea “Bitcoin Cash”. Gândiți-vă că developerii Bitcoin Core vor fi CONCEDIAȚI. Gândiți-vă la articolul Forbes unde scria “de ce minerii de Bitcoin și companiile se mută pe Bitcoin Cash”. Gândiți-vă “de ce piața consideră Bitcoin Cash ca fiind adevăratul Bitcoin, în loc de Bitcoin Core”. Ei vor spune că piața a ales, că oamenii au votat pe banii lor.

Chiar acum se construiesc corecții masive la Finex (n.r. exchange-ul Bitfinex). Asemenea coreții nu s-au mai văzut de când Bitcoin era 200$. Și cresc consistent tot timpul.

Cea mai dureroasă vânzare este aceea după care nu mai urmează nicio creștere. Dacă vă amintiți de Mt. Gox, când a scăzut prețul de la 1000$ la 70$, vă veți aminti și ce înseamnă să nu existe creștere ulterioară. De data aceasta va fi la fel.

Noroc tuturor, și amintiți-vă de acest avertisment”.

Social media

Mai jos regăsiți o postare pe Telegram a utilizatorului “houtmane”.

“Ce se întâmplă cu Bitcoin și cu Bitcoin Cash?

Un grup anonim atacă pe mai multe fronturi pentru a destabiliza Bitcoin, după ce nu s-a mai folosit SegWit2x pentru a crea altă criptomonedă. Metodologia este următoarea:

  1. Pe de-o parte, se provoacă congestii în rețea prim spamarea cu tranzacții – în jur de 23 pe secundă – ceea ce duce la un număr mare de tranzacții neconfirmate și în mod evident se încetinește rețeaua. De aici se revine la subiectul “Avem nevoie de blocuri mai mari”, de unde prin manipulare va beneficia Bitcoin Cash.
  2. Pe de altă parte, se utilizează managementul marginal la mai multe exchange-uri, pentru a se manipula piața, iar mișcarea necesită doar organizare și ceva bani. Este cam așa: la mai multe exchange-uri, tranzacțiile pe short se fac cu Bitcoin, iar cele pe long cu Bitcoin Cash. Prin tranzacțiile pe short cu BTC se scade prețul Bitcoin, iar prin tranzacțiile pe long cu BCH crește prețul Bitcoin Cash. Apoi, oamenii în număr mare vor urma trendul și vor încerca să limiteze pierderile, iar de aici se va instala panica. Planul este sustenabil pentru o vreme și va avea loc imediat ce va ieși de pe piață majoritatea celor care au vândut Bitcoin datorită panicii. Când cumpărători vor rămâne singuri pe piață, ei vor profita de avantajul prețului mic. În acel moment, cei care manipulează piața vor profita și de mișcările cumpărătorilor și de cele ale vânzătorilor și probabil vor cumpăra și ei BTC, iar prețul va atinge probabil un nou record – între 8500$ și 9000$.
  3. A treia strategie va reprezenta publicarea informațiilor în surse variate – articole, texte – cu scopul de a produce teamă.

Ce cred că se va întâmpla (și nu este vorba de o recomandare de investiție, deoarece fiecare trebuie să fie responsabil de investițiile proprii), este următorul lucru: dacă ești hodler, vei sta și vei aștepta ca prețul BCH să stagneze, dar nu vei sesiza că în timp ce acesta va crește mai departe va avea loc și o scurtă recuperare a BTC. În acel moment, operațiunea va fi deja executată, și dacă mai ai BCH, vinde tot și cumpără BTC”.

In afara de houtmane, multe alte reacții similare au apărut și pe celelalte rețele de socializare.

LTS_tweet

CryptoLTS a scris pe Twitter către Roger Ver (n.r. CEO-ul Bitcoin.com, personaj asupra căruia vom reveni mai jos): “Roger Ver și prietenii săi s-au folosit în mod clar de 2x pentru a-i face pe toți să creadă că tentativa de acaparare ostilă s-a sfârșit. Dar puțini au fost aceia care au știut că de fapt Bitcoin Cash a fost adevărata amenințare. A fost o manevră frumoasă de a fura market cap-ul Bitcoin”.

user_tweet

Alt utilizator a scris: “Chiar credeți că lumea va renunța la Bitcoin pentru BCH (o copie la indigo) după această tentativă de takeover agresiv? O sa se termine rău și pentu Bitcoin Cash și pentru voi. Ascultați un sfat înțelept. Nu vă jucați cu comunitatea crypto”.

Care este adevarul?

bitcoin_versus_bitcoin_cash

Se spune că nu iese fum fără foc. Reacțiile utilizatorilor sunt numeroase, și nu doar pe Twitter și Telegram. Reddit, Facebook și multe alte site-uri sunt împânzite de mesaje similare.

Este curios că niciun alt site de știri crypto nu a scris nimic până acum despre această mișcare, în afară de Bitcoin.com care a recunoscut în mod direct că își va direcționa toate resursele spre BCH.

bitcoin.com_declaratie

Și totuși, orice zvon are un sâmbure de adevăr. Să ne gândim la decizia Bitmain de a accepta doar plăți cu BCH de la începutul lui octombrie. Efectiv, pentru toate batch-urile de ASIC-uri apărute de atunci, compania din China nu a mai acceptat nici bani fiat, nici Litecoin, nici Bitcoin, ci doar Bitcoin Cash!

Un alt nume sonor a ieșit în public și a anunțat că va susține BCH. Este vorba de Gavin Andresen, fosta mână dreaptă a lui Satoshi Nakamoti și fost developer la Bitcoin Core.

Trăim o perioadă tulbure, plină de mișcări imprevizibile, dar anunțul lui Gavin este de-a dreptul uluitor.

Și cine este probabil păpușarul care manipulează totul? Roger Ver, un fost pușcăriaș!

Nu întâmplător, în ultimele zile prețul Bitcoin Cash a atins cote istorice. Nu întâmplător urmează și o bifurcare a Bitcoin Cash. Și nu întâmplător, toată lumea tace, mai puțin utilizatorii, pe care nu-i poate controla nimeni.

cine_este_Roger_Ver

Dacă într-adevăr așa stau lucrurile, rămâne de văzut. Timpul cu siguranță ne va spune…

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

4
HeartHeart
1
AngryAngry
1
WowWow
1
SadSad
0
HahaHaha
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...