Loading Posts...

Exchange-ul Bithumb, spart de hackeri

bithumb_spart_de_hackeri

Hackerii au furat criptomonede în valoare de 30 mil. USD de la casa de schimb sud-coreeană Bithumb. Depozitele și plățile au fost suspendate temporar.

Exchange-ul a transmis că toți păgubiții vor fi recompensați și că activele au fost mutate într-un portofel rece:

“Notificare pentru suspendarea tuturor serviciilor de depozitare și retragere:

Am realizat că au fost furate criptomonede în valoare de 30.000.000$. Monedele furate vor fi acoperite de Bithumb, iar restul activelor este transferat într-un cold wallet”, citează CoinTelegraph.

Bithumb a mutat o cantitate mare de Ethereum în portofelul rece imediat ce a sesizat accesul fraudulos. Pe 16 iunie, Bithumb anunța o verificare la sânge a serverelor, “pentru a maximiza setările de securitate”. Mentenanța era planificată în decurs de trei ore și jumătate, dar a durat mai mult în realitate.

Conform specialiștilor de la Sentinel Protocol, un proiect dedicat detectării de atacuri ale hackerilor, țepe și fraude, portofelul companiei a fost compromis pe 19 iunie, printre valutele furate numărându-se și Ripple.

Conform statisticilor oferite de CoinMarketCap, volumele tranzacționate de Bithumb în 24 ore sunt în valoare de peste 374 mil. USD, casa de schimb ocupând poziția a șasea la nivel mondial.

Tot luna aceasta, alți hackeri au reușit să fure 37 mil. USD de la alt exchange din Coreea de Sud, Coinrail. Deși Coinrail era abia al 99-lea în top la nivel global, o parte a presei a susținut că acesta este motivul pentru care s-au prăbușit piețele crypto. Referitor la acest subiect, jurnalistul crypto Joseph Young a transmis următoarele:

“Wall Street Journal este de părere că prețul Bitcoin a scăzut cu 11% datorită atacului asupra unui mic exchange din Coreea de Sud, care este folosit de câțiva utilizatori locali. Bitcoin s-a depreciat deoarece oamenii au vândut și nu au fost destui interesați să cumpere, nu din cauza unui mic hack”.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...