Loading Posts...

Ethereum trece de 500$; Bitcoin înregistrează un nou ATH dar scade rapid cu peste 15%

piata_taurilor

După ce în urmă cu două zile Bitcoin depăşea pragul psihologic de 10.000$, ieri a continuat trendul ascendent până la un maxim de 11.433$. În ultimele 24h însă, totul s-a schimbat. La ora redactării articolului, criptomoneda costă 9423$.

La începutul zilei de ieri, Bitcoin a oscilat în jurul valorii de 10.000$ la Coinbase, Bitstamp, Bitfinex şi la alte exchange-uri, tranzacţiile având loc la cotaţii de cel mult 10.700$, până a apărut o corecţie de preţ, anunţă CoinTelegraph.

Corecţia a fost de scurtă durată, iar Bitcoin şi-a revenit şi a continuat să se aprecieze progresiv, maximul istoric înregistrat fiind de 11.433$ pentru o unitate.

Prima criptovalută a lumii a crescut cu 1500% în 2017, iar analiştii sunt tot mai optimişti.

Semnalele de avertizare din presă referitoare la existenţa unei bule crypto contrastează puternic cu opiniile investitorilor, care se întreabă cât de departe va ajunge Bitcoin în 2018.

De exemplu, Bobby Lee – CEO-ul exchange-ului BTCC – a scris pe Twitter că estimează un preţ de 48.000$ în următoarele şapte luni, corelând preţul cu numărul fanilor săi de pe platforma de socializare.

Tone Vays, un analist ale cărui predicţii pe termen scurt au avut o acurateţe remarcabilă, crede că moneda digitală va ajunge “rapid” la 12.000$, deoarece mulţi dintre cei care vânează profituri şi-au realizat deja interesul.

Totuşi, la scurt timp după depăşirea cotaţiei de 11.000$, Bitcoin a scăzut rapid cu 2000$, preţul actual fiind de 9423$.

grafic_bitcoin

Dacă ieri la ora 20:30 preţul era stabil la peste 10.000$, peste o oră s-au înregistrat unele dintre cele mai importante candele succesive cu fitil roşu. Conform CoinDesk, deprecierea a fost de peste 1000$, minimul atins fiind 9669$.

Declinul a coincis cu problemele tehnice suferite de GDAX – exchange-ul utilizat de portofelul Coinbase.

Corecţia de aproape 10% de ieri a continuat şi astăzi, procentul actual al scăderii fiind de 15%.

Între timp, a doua criptovalută de pe piaţă, Ethereum, a trecut ieri pentru prima dată în istorie de cotaţia de 500$, anunţă CoinTelegraph. Maximul înregistrat a fost de 521$.

Ascensiunea a fost favorizată de planurile de viitor şi de deschiderea tradingului pe pieţele din India. La ora redactării articolului, 1 ETH valorează 412$.

În mare, Ethereum a urmat o traiectorie similară celei trăite de Bitcoin.

Saptămâna trecută, Vitalik Buterin a discutat la o conferinţă care a avut loc în Taiwan despre planurile de viitor şi în special despre update-ul numit Casper, care va facilita tranziţia de la Proof of Work la Proof of Stake.

De luni, exchange-ul indian ZebPay a început să listeze şi Ether, ca răspuns la cererea tot mai mare a clienţilor. Se pare că în curând va susţine tranzacţii şi cu Litcoin, Ripple şi Bitcoin Cash.

După ce la începutul lui 2017 preţul unei monede Ether era de 8$, criptovaluta a avut parte de un an fabulos.

Ziua de astăzi a fost una benefică pentru Ethereum Classic, Litecoin, Monero şi Dash, toate aceste valute digitale înregistrând noi valori record.

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

5
HeartHeart
2
WowWow
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...