Loading Posts...

Edward Snowden: „Nu cred că Bitcoin o să reziste la infinit”

edward_snowden_bitcoin

Snowden, fost angajat al NSA și partizan înfocat al intimității, crede că Bitcoin va fi înlocuit la un moment dat cu o criptovalută care nu va utiliza un registru public distribuit.

Snowden a afirmat acest lucru la evenimentul Blockstack care a avut loc luna aceasta la Berlin. Mai mult, în opinia lui, problema principală a Monedei Internetului nu ar fi cea legată de scalare – deși mulți spun asta – ci lipsa de anonimitate.

“Toată lumea se concentrează pe limitările tranzacțiilor din rețeaua Bitcoin, crezând că este o problemă majoră, dar eu susțin că adevărata problemă, care ține de arhitectură și care este și una de durată, constă în registrul public”, a transmis Snowden în fața camerelor, citat de Ccn.com. “Pur și simplu este incompatibil cu conceptul unui mecanism de anduranță pentru trading, pentru că nu poți avea și tot istoricul achizițiilor tuturor, și toate interacțiunile să poate fi accesate de toată lumea și să mai fie și scalabil”.

“Nu cred că Bitcoin o să reziste la infinit”, a mai adăugat Snowden, care a mărturisit că în 2013 a folosit și el Bitcoin, pentru a-și ascunde identitatea în timp ce se pregătea să dezvăluie documentele secrete ale NSA-ului, care descriau amplu atât abuzurile agenției asupra intimității oamenilor, cât și dovezi incontestabile ale spionării utilizatorilor de Bitcoin.

“Bitcoin are un rol important și cred că își va păstra valoarea de-a lungul timpului, însă dacă analizăm echipa de developeri și ritmul lor de dezvoltare, este limpede că trebuie să schimbe ceva, sau nu vor putea ține pasul cu competiția”, a mai transmis Snowden.

Fostul angajat al NSA a declarat că este interesat mai degrabă de criptovalutele care conferă anonimitate, cum ar fi Zcash, pentru că acestea maschează datele din Blockchain, iar utilizatorii pot și să verifice integritatea tranzacțiilor, dar și să rămână anonimi.

“Dacă vorbim despre valutele virtuale care mi se par mie interesante, voi repeta ce am mai spus și în trecut. Sunt foarte interesat de Zcash, pentru că prezintă niște caracteristici unice prin care conferă anonimitate. Însă vedem că tot mai multe proiecte se orienteză spre anonimitate, și cred că este un lucru bun”.

În plus, Snowden a subliniat că a testat și Monero, dar și alte monede care oferă anonimitate, însă rămâne fanul Zcash datorită faptului că echipa din spatele proiectului este formată din experți în criptografie.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...