Loading Posts...

Editorial: Cum se va comporta Bitcoin până la finalul lui 2018

bitcoin_final_2018

Moneda Internetului continuă perioada slabă prin care trece încă din ianuarie. Bitcoin pare că nu mai are putere, ca de altfel întreaga piață crypto. Dar ce se va întâmpla până la finalul anului?

Este întrebarea care stă pe buzele tuturor, indiferent dacă sunt utilizatori noi sau nu. Cei cu vechime în crypto nu sunt totuși foarte îngrijorați, mai ales dacă au intrat in fenomen când Bitcoin era cotat la valori mici sau substanțial mai mici decât cele actuale. Desigur, dacă ai intrat în crypto când 1 BTC valora 100$ si ai fost exaltat privindu-l cum crește neîncetat până la 20.000$, situația de acum nu aduce tocmai motive de bucurie, însă nici de tristețe. Ar fi de dorit, evident, ca prețul să urce mai departe, însă când înregistrezi totuși profituri de 50.000%, precum WikiLeaks, este bine să te mulțumești cu ce ai. În plus, veteranii crypto au mai asistat la perioade de declin sau în care moneda a stagnat, astfel că nu e prima dată când se confruntă cu așa ceva. Ca urmare, nu sunt foarte speriați.

Pe de altă parte, există și aceia care au intrat în crypto mai recent: anul trecut sau chiar în 2018, cei din urmă fiind cei mai păgubiți. Fiind noi în fenomen, tot ce se petrece este de natură să-i sperie, să-i demoralizeze sau să-i determine să-și retragă investițiile. De mineri nu mai vorbesc, întrucât foarte mulți și-au oprit deja rig-urile. Semnalele de alarmă despre lipsa de rentabilitate a mineritului le-am tras încă de acum jumătate de an.

Revenind la utilizatorii noi, ei pe bună dreptate își spun: “De ce să mă mai implic? În speranța unui viitor mai bun? OK, dar până acum am avut doar de pierdut”. Întrebarea este perfect legitimă. În același timp, este și greu să-i convingi că Bitcoin a mai trecut prin perioade moarte, însă și-a revenit de fiecare dată. Și nici site-ul care contorizează de câte ori i s-a cântat prohodul Monedei Internetului nu este de foarte mare ajutor.

Poate singurul stimulent pentru utilizatorii noi este acela că în ultimele luni Bitcoin s-a stabilizat la un interval de 6000$ – 7000$. Nu a mai crescut, dar partea bună e că nici nu a mai scăzut. În plus, poate că acest aspect este unul benefic și per ansamblu, deoarece volatilitatea nu mai este la fel de predominantă. Mulți își doresc ca Bitcoin să valoreze 100.000$ sau peste, însă o monedă stabilă este mai de preț.

Si totuși, ce se va petrece cu Bitcoin până la finalul anului? Întrebarea rămâne, deoarece nu există un răspuns concret. Entuziaștii cred că va atinge din nou cotații uriașe. Pesimiștii estimează prețuri sub 5000$. Este greu de spus. Poate că ar trebui să apreciem mai mult ceea ce se petrece deja de câteva luni. Și anume, că moneda a reușit să găsească un interval cât de cât stabil, fără fluctuații mari. Și probabil, dacă va continua așa, va genera mult mai multă încredere decât cu ascensiuni de 50% urmate de prăbușiri de 70%.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
SadSad
0
HahaHaha
0
WowWow
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...