Loading Posts...

După Bitcoin Cash, urmează Bitcoin Gold și încă o bifurcare hard

Am putea ajunge în situația de a ne confrunta cu patru tipuri de Bitcoin, anunță CoinDesk. Totul cu condiția ca un anumit grup de mineri să își ducă la capăt planul de a bifurca iarăși Blockchain-ul. Mișcarea ar urma să aibă loc în mai puțin de o lună.

Considerat ca un semn al rebeliunii, Bitcoin Gold ar putea avea un plan de lansare similar celui ales de Bitcoin Cash. Este vorba de o altă divizare a Blockchain-ului, prin intermediul unei bifurcări hard. Ideea din spatele proiectului este de a se emite un protocol îmbunătățit, care să concureze cu Bitcoin Cash.

Proiectul este condus de Jack Liao, acesta ocupând și poziția de CEO la LightningASIC, o companie de minat din Hong Kong. Există presiuni ca Bitcoin Gold să se lanseze pe 25 octombrie, iar începând cu 1 noiembrie să fie listat la exchange-uri.

În timp ce zvonurile despre eveniment încep să se răspândească, importanța acestui nou tip de Bitcoin este pusă în discuție. În condițiile în care rețeaua Bitcoin Cash este mult mai mică decât se estima inițial, iar prețul acestei monede este de aproximativ 12% din valoarea Bitcoinului original, mulți nu văd rostul apariției unei noi criptovalute Bitcoin. În opinia lor, mișcarea ar avea ca efect doar divizarea și mai mare a unei comunități care oricum nu este una unită.

Un alt argument este acela că Bitcoin Gold va fi cel mai probabil un altcoin mult mai mărunt decât Bitcoin Cash, cel puțin din punct de vedere al numărului de mineri.

Mai mult, chiar și două nume cu rezonanță în materie de Bitcoin Cash au afirmat că Bitcoin Gold va fi ceva nesemnificativ. Este vorba de fondatorul BTC.Top, Jiang Zhuoer și CEO-ul ViaBTC, Haipo Yang.

O descentralizare totală

Și totuși, chiar dacă există mulți sceptici, proiectul are în plan ceva cu adevărat atractiv: un Bitcoin 100% descentralizat.

Foarte important, developerii intenționează să faciliteze accesul mai multor mineri prin implementarea unui algoritm care ar permite minatul cu plăcile video. Ideea din spate este aceea de a reduce importanța minerilor mari, care de multe ori au stârnit controverse în comunitate.

“Bitcoin Gold va implementa o schimbare la algoritmul Proof-of-Work, trecându-se de la SHA256 la Equihash. Acesta este un algoritm cu rezistență la ASIC-uri și este optimizat pentru minarea cu plăcile video”, a explicat un developer cunoscut cu pseudonimul “The Sorrow”.

Planul a fost pus la cale în China, unul dintre cele mai mari “focare” de mineri din lume. Liao, care deține în prezent ferme axate pe minarea de Litecoin, este considerat unul dintre puținii care ar putea schimba ordinea actuală.

Liao a spus că Bitmain constituie un motiv suficient de puternic pentru ca mai mulți mineri să se alăture proiectului său. Această companie a jucat un rol cheie în toată drama care a planat asupra Bitcoinului în ultimul an, mulți critici afirmând că această firmă are o influență prea mare asupra rețelei.

Totuși, crearea unei rețele care să crească atât de mult în popularitate încât să-i eclipseze pe mineri este ceva dificil de îndeplinit. În plus, unii utilizatori nu cred că se va putea realiza scopul inițial, cel de descentralizare completă.

“Minatul cu GPU-uri nu poate preveni centralizarea. Piața plăcilor video este deținută de Nvidia și AMD”, a declarat Zhao Dong, un trader și investitor în criptovalută.

Liao a replicat însă că accesul facil la produsele companiei ar putea conduce la o evoluție diferită a puterii de hash.

Aspecte necunoscute încă

Chiar și liderii proiectului admit că sunt multe detalii neclare în ceea ce privește bifurcarea propriu-zisă.

Un lead developer cunoscut sub pseudonimul “h4x” a transmis că proiectul este “încă în dezvoltare”, iar detalii specifice, cum ar fi dimensiunea exactă a blocurilor, sunt încă în dezbatere.

Conform unui anunț postat pe BitcoinTalk, Bitcoin Gold ar fi trebuit să lanseze și un ICO, iar 1% din încasări ar fi fost direcționate către echipa de dezvoltare. Aceste detalii au fost șterse ulterior.

Ceva este cert în privința fondurilor, și anume că fiecare utilizator va deține după bifurcare o cantitate de Bitcoin Gold egală cu cea de Bitcoin.

“Este vorba de a bifurcare minoră a codului Bitcoin Core, similară Litecoinului”, a transmis h4x.

H4x a continuat cu o descriere a noului tip de Bitcoin folosind unii termeni abstracți din biologie și argumentând că astfel se poate verifica eficiența unei bifurcări hard, inclusiv dacă aduce beneficii ecosistemului:

“Organismele obțin beneficii din crearea progeniturilor. Cu Bitcoin Gold vom realiza un experiment pentru a vedea dacă acest principiu are aplicabilitate și în lumea Blockchain-urilor”.

Ideea se aliniază cu opiniile exprimate anterior și de alți developeri, care au prezis că vor urma mai multe bifurcări în viitor.

De exemplu, după bifurcarea din vară care a fost determinată de Bitcoin Cash, Tadge Dryja – developerul Lightning Network – a afirmat că vom mai avea parte de bifurcări noi, dar din alt motiv: banii.

În timp ce lucrul la Bitcoin Gold este în toi, iar în noiembrie va avea loc și bifurcarea pentru SegWit2x, se pare că predicțiile devin realitate.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...