Loading Posts...

Dumnezeule, ajung atâtea bifurcări!

bitcoin_god

Ca şi cum nu ajungeau atâtea bifurcări Bitcoin, de Crăciun urmează încă una.

Am avut parte până acum de Bitcoin Classic, de defunctul Bitcoin XT, apoi de Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Silver şi Bitcoin Diamond. Ei bine, lista nu s-a încheiat, întrucât urmează Bitcoin God.

Conform NewsBTC.com, Bitcoin God va fi lansat de Crăciun de către investitorul chinez Chandler Guo, care a anunţat că va oferi propria versiune a criptomonedei.

Practic, este vorba de încă o clonă a Bitcoin, care va avea acelaşi istoric cu moneda originală până la un anumit bloc. De la acel punct mai departe, noul lanţ va înregistra tranzacţiile proprii, iar minerii care îl vor adopta vor adăuga blocuri noi.

Chandler a postat pe Twitter următorul mesaj:

“Bitcoin God (GOD) se va bifurca din lanţul original la blocul 501.225, la data de 25 decembrie, simbolizând un cadou din partea mea pentru toţi utilizatorii. Cantitatea totală va fi de 21.000.000 de monede. Nu vor exista criptomonede pre-minate. Oricine îşi va putea revendica fondurile GOD la exchange-urile mari din toată lumea. Profitul din minatul în sistem PoS va fi distribuit către toţi utilizatorii”.

Bitcoin God nu este însă singura bifurcare din decembrie. Pe GitHub a apărut şi o informaţie despre Bcash: “Bcash este o criptovalută nouă, care va combina registrul Bitcoin cu anonimitatea oferită de tehnologia Zcash”. Developerul este anonim, dar spune că Bcash nu are nicio legătură cu Bitcoin Cash şi că proiectul reprezintă o reţea cu totul nouă. Traderii au fost anunţaţi să nu se lase păcăliţi de multiplele scam-uri care apelează la numele Bcash.

Bitcoin Diamond, care  s-a bifurcat la blocul 495.866, ar putea intra în lumina reflectoarelor în acelaşi timp, această monedă având pe CoinMarketCap un preţ estimat de 45$. Scopul tuturor acestor clone este de a îi atrage pe investitori prin faptul că le oferă o cantitate de monedă nouă echivalentă numeric cu fondurile deţinute de aceştia în Bitcoin. Comunicatul echipei BCD a fost următorul:

“Primul nostru obiectiv este să reducem costurile de participare, prin diminuarea comisioanelor de tranzacţionare”.

Spre deosebire de registrul Bitcoin, care este public, Bitcoin Diamond va cripta sumele şi balanţele, ceea ce înseamnă o anonimitate sporită pentru utilizatorii noii monede digitale.

Pe lista bifurcărilor se mai numără şi Super Bitcoin (la blocul 498.888), dar şi Bitcoin Platinum (la blocul 500.000), Bitcoin Uranium (nu se ştie încă la ce bloc va avea loc),  Bitcoin Cash Plus (la blocul 501.407) şi and Bitcoin Silver (urmează să se stabilească blocul la care se va efectua bifurcarea.

Şi iată că Gazeta Bitcoin a avut încă o dată dreptate, când anticipa pe 1 noiembrie că “[…] Mai avem puțin și ajungem să avem ziua și copia Bitcoin. […] Dacă nu se vor liniști lucrurile, probabil că în curând vom asista și la Bitcoin Bronze, Platinum sau alte nume sofisticate”.

Una peste alta, se pare că vom avea un Crăciun plin de evenimente crypto.

lista_bifurarilor_bitcoin

Cum ți s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

3
WowWow
0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...