Loading Posts...

Dragonmint Bitcoin Miner, un nou model de ASIC

dragonmint_bitcoin_miner

Compania Halong Mining a anunțat că va lansa în 2018 un nou tip de ASIC, în tentativa de a detrona Bitmain. Reprezentanții companiei afirmă că eficiența noului produs va fi cu 30% mai mare față de ce se găsește acum pe piață.

Deși pe parcursul anului 2017 s-a discutat intens despre echipamente noi de minat, cu tehnologie de fabricație sub 16 nanometri, pe piață nu a apărut nimic. Antminer S9 și Avalon Miner 741 sunt în continuare cele mai performante ASIC-uri. Compania japoneza GMO Internet anunța însă în septembrie că va lansa în curând chip-uri de 7nm.

Mai nou, Dragonmint 16T se autointitulează “cel mai eficient miner de Bitcoin”, chiar dacă nu este încă disponibil. Conform News.Bitcoin.com, Dragonmint se laudă că ar fi cu 30% mai eficient decât S9. Echipa de producție afirmă că modelul va dezvolta o putere de hash de 16 TH/s.

dragonmint

Se pare că în spatele proiectului se află un developer Bitcoin, cunoscut sub pseudonimul “Btcdrak”. Acesta a transmis că dorește să aducă un nivel mai mare de competiție în domeniul echipamentelor de minat. Pe site-ul companiei este menționat că noul ASIC va fi construit pe baza chip-urilor DM8575, care dezvoltă o putere de hash de 85 GH/s per chip și o eficiență de 0.075 J/GH. Compania detaliază că acesta “este primul pas al unei strategii de lungă durată”. Peste 100 de experți și-au adus aportul, inclusiv software developeri și designeri de chip-uri.

“Proiectul intenționează să contribuie la descentralizarea Bitcoin la toate nivelurile, pentru ca SHA256 să prospere din nou”.

CEO-ul Blockstream a postat pe Twitter despre Halong Mining; Satoshi Labs exclude orice formă de asociere

Compania nu este foarte cunoscută în mediul online. Dar după anunțul de zilele trecute, postările de pe social media și de pe diverse forumuri au împânzit Internetul. În mare parte, oamenii sunt de părere că proiectul este destul de vag, iar ASIC-ul din poze seamănă cu un S9 photoshopat. Reacția nu este surprinzătoare, dacă ne gândim la câte companii fantomă au anunțat de-a lungul timpului echipamente noi, dar postau poze cu modele existente şi modificate în Photoshop. Totuși, Adam Back – CEO-ul Blockstream – a salutat inițiativa printr-o postare pe Twitter.

“Jan Čapek este CEO-ul pool-ului Slush, primul şi cel mai vechi pool de minat Bitcoin. Ei au preluat clipul demo pentru Dragonmint. Marek “Slush” Palatinus şi Pavol Rusnak – de asemenea”.

Totuşi, arhitectul IT de la Satoshi Labs, Marek Palatinus, nu a apreciat faptul că Back l-a asociat cu Halong Mining. Acesta a transmis că el, “Trezor sau Slush Pool sau orice altă persoană menţionată în tweet nu are nicio legătură cu Halong Mining”. Palatinus i-a solicitat lui Back să şteargă postarea, iar Rusnak – CTO-ul companiei Trezor – l-a rugat să modifice respectivul mesaj.

“Te rog să mă ştergi din postare. Nu am fost prezent la filmare”, a comunicat Rusnak.

Adam Back şi-a cerut scuze şi a spus că “Jan Čapek a analizat un aparat – asta este totul. Halong Mining este o companie separată, care nu are nicio legătură cu Slush sau cu Trezor. Îmi cer scuze dacă s-a înţeles altceva din mesajul anterior”.

Lansarea din martie 2018

Pe lângă anunţul propriu-zis al companiei, preţul unui Dragonmint 16T este de 1595$, dar doritorii vor trebui să cumpere minim cinci exemplare.  Halong Mining, care oferă şi surse de alimentare de 1600W, transmite că echipamentele vor fi livrate începând cu martie 2018.

Eşti interest de Dragonmint 16T? Crezi că are puterea de a rivaliza cu Antminer? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
1
AngryAngry
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...