Loading Posts...

Doi giganţi din industria IT anunţă lansarea unor plăci grafice dedicate mineritului

Conform site-ului news.bitcoin.com, companiile Asus şi Nvidia au anunţat modele noi de GPU-uri, fabricate special pentru minerit.

Anunţul apare la puţin timp după ce Sapphire a devenit primul producător de plăci video create exclusiv pentru minerit.

Mişcarea vine într-o perioadă în care piaţa plăcilor video se află într-un moment de criză. Datorită faptului că tot mai mulţi utilizatori se orientează spre minerit de criptomonede, stocurile magazinelor din întreaga lume sunt epuizate.

Asus şi Nvidia vor produce unităţi grafice de procesare speciale pentru minerit

Compania taiwaneză Asus va lansa două modele de plăci dedicate mineritului. Una dintre plăci va avea un hashrate cu 36% mai mare decât plăcile care nu sunt optimizate pentru minerit. Ambele GPU-uri vor fi echipate cu câte o singură ieşire video, ceea ce inseamnă că nu pot fi utilizate în mod conventional. Americanii de la Nvidia intenţionează să producă un singur model de GPU, care nu va fi echipat deloc cu ieşiri video.

Anunţul celor două companii a venit rapid după ce Sapphire a intrat în industria crypto. Compania din Hong Kong este primul producător de plăci video create exclusiv pentru minerit. Aceasta va lansa cinci modele, care nu vor avea ieşiri video.

Creşterea popularităţii Bitcoinului şi a celorlalte monede digitale a condus la o cerere enormă de plăci video la nivel global. Primul efect al acesteri cereri a fost că magazinele din toată lumea au rămas fără produse pe stoc. Ulterior, şi preţurile au crescut exponenţial. Retailerii şi producătorii efectiv nu au putut ţine pasul cu această cerere uriaşă, fapt ce a sporit frustrarea utilizatorilor, în special în rândurile gamerilor.

Noile GPU-uri vin în ajutorul minerilor şi reduc costurile de producţie

Companiile speră că astfel vor reuşi să rezolve, cel puţin parţial, criza plăcilor video, care persistă de două luni. Prin fabricarea acestor GPU-uri, Asus şi Nvidia speră de asemenea şi să obţină profituri prin intrarea în industria crypto.

Chiar dacă cu ajutorul noilor modele companiile vor reuşi să răspundă cererii tot mai mari de pe piaţă, minerii se vor lovi ulterior de alte impedimente. Astfel, în cazul unui upgrade, minerii nu prea vor avea cui să vândă aceste plăci, întrucât nu sunt echipate cu ieşiri video.

În condiţiile în care Bitcoinul şi celelalte criptovalute primesc zilnic expunere în mass media, este puţin probabil ca nivelul cererii de plăci video să scadă. Lansarea GPU-urilor dedicate mineritului va permite atât producătorilor cât şi retailerilor să poată răspunde cererii minerilor, şi totodată să vină şi în sprijinul clienţilor din sectorul de gaming.

Sunt şanse mari ca producţia de plăci video pentru minerit să crească în viitor, mai ales datorită faptului că mass media, prin atenţia pe care o acordă industriei crypto, atrage tot mai mulţi mineri “de ocazie”.

Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!

2
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...