O analiză efectuată de Token Report arată că gradul de utilizare din 226 de ICO-uri este extrem de scăzut, cu toate că sumele colectate au atins recordul de 3 miliarde USD.
Dacă era nevoie de o dovadă mai mare a nebuniei de pe piața crypto, iată că doar 1 din 10 ICO-uri este utilizat după lansare.
Dintr-un total de 226 de ICO-uri analizate, doar 20 sunt în funcțiune, printre care Storj, Augur sau TenX, anunță Token Report, site care păstrează o bază de date a tuturor ICO-urilor. Restul de monede pot fi tranzacționate, dar sunt niște instrumente speculative, a transmis în cadrul unui interviu Galen Moore, CEO al companiei.
Bloomberg citează că investitorii au plasat în 2017 un capital în cuantum de peste 3 miliarde USD, în peste 200 de ICO-uri, susțin datele furnizate de Coinschedule.com. Septembrie a fost una dintre cele mai aglomerate luni, nu mai puțin de 850 milioane USD fiind colectați pentru 37 ICO-uri. În prezent numărul total al ICO-urilor a trecut de 1000.
Rata scăzută de utilizare poate avea multiple urmări. Unele start-up-uri ar putea intra în atenția autorităților, afirmă Moore. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a emis recent un comunicat referitor la monedele virtuale, reamintind că acestea intră în jurisdicția agenției. Altă agentie guvernamentală, SEC, a comunicat ca anumite ICO-uri vor fi supravegheate atent.
“Dacă o monedă este reglementată ca o problemă de securitate, în loc de utilitate, vor exista limite în tranzacționarea acesteia și se vor naște întrebări referitoare la capacitatea developerilor de a corespunde standardelor legii”, a mai adăugat Moore. Investitorii se confruntă de asemenea și cu riscul ca moneda în care au plasat capital să nu fie folosită niciodată.
Cum vi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin vă invită să ne scrieţi un comentariu pe iBitcoin.ro!




