Loading Posts...

Despre Waves și Stratis

waves_vs_stratis

Waves (WAVES) – “Blockchain pentru oameni “

Waves (WAVES) este o platformă care operează pe baza tehnologiei Blockchain și conferă abilitatea de a crea, schimba și transfera active, evitând volatilitatea. Platforma mai este numită și Blockchain pentru Oameni, deoarece utilizatorii pot dispune de activele proprii simplu și rapid.

Proiectul a fost realizat de antreprenorul Alexander Ivanov în 2016. De atunci, s-a lucrat neîntrerupt la platformă. De exemplu, în 2017, Waves a permis achiziția de Bitcoin prin intermediul cardurilor bancare și a anunțat lansarea unui exchange descentralizat. Scopul proiectului este de a permite în mod descentralizat lansarea, transferul și schimbul tuturor activelor din lume.

Caracteristici

Portal (gateway) pentru fiat: grație acestor gateways caracteristice Waves, care sunt oferite de furnizorii de servicii de plată, utilizatorii pot transfera cu ușurință valută în monedă digitală. Ulterior, monedele WAVES sunt transferate în Blockchain, economisind timpul și banii expeditorului. Destinatarul le poate preschimba în orice monedă națională.

Portofel: Waves utilizează un portofel simplu, astfel că nu este necesară stocarea întregului Blockchain pentru a-l folosi. Drept urmare, acesta are nevoie de puțină memorie și poate fi instalat pe orice telefon mobil.

Acces la alte criptovalute: utilizatorii nu sunt obligați să se limiteze doar la monedele WAVES. Aceștia pot folosi și bani fiat, Bitcoin, Ether sau alte criptomonede. Cu alte cuvinte, proiectul oferă și oportunitatea de utilizare în siguranță a banilor din lumea reală.

În prezent, Waves atrage un număr tot mai mare de start-up-uri și corporații, fiind un jucător important pe piața crypto.

Stratis (STRAT) – o soluție business eficientă pentru instituțiile financiare

Stratis (STRAT) este un sistem corelat cu o bază de date și țintește să rezolve problemele instituțiilor financiare și ale corporațiilor care oferă soluții business prin intermediul registrelor distribuite. Stratis permite configurarea unor aplicații Blockchain personalizate, cu ajutorul limbajului de programare C# și a .Net framework. De asemenea, companiile își pot crea blockchain-uri proprii, pornind de la cel inițial. Lanțurile pot fi modificate în funcție de nevoile companiilor, care le pot seta să fie publice sau private.

Caracteristici

Disponibilitate: scopul principal al Stratis este acela de a face ca tehnologia Blockchain să fie mai ușor de înțeles, de accesat și să fie răspândită la scară mare. Drept urmare, sunt folosite cele mai uzuale limbaje de programare, alături de centre speciale de consiliere care facilitează înțelegerea tehnologiei.

Integrarea valutelor fiat: chiar dacă Blockchain-ul permite transferul valorilor, fluctuațiile de preț și problemele de compatibilitate pot conduce la dificultăți în lucrul întreprinderilor comerciale. Pentru a evita așa ceva, Stratis are abilitatea de a lucra cu orice valută cu care antreprenorii sunt de acord. În această idee au fost concepute unitățile monetare STRAT, care sunt o analogie a banilor normali.

Acces la contractele smart: proiectul nu lucrează doar cu Blockchain-ul propriu, ci permite și utilizarea contractelor smart. Astfel, clienții economisesc timp când creaază aplicații descentralizate, fără a fi nevoie să mai lucreze și la infratructură, aceasta fiind gata de utilizat.

Proiectul anunță periodic îmbunătățiri interesante și poate fi util nu doar antreprenorilor, ci și investitorilor.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...