Loading Posts...

Despre Vertcoin și Nexus

vertcoin_vs_nexus

Vertcoin (VTC) – depășirea monopolului Bitcoin

Vertcoin (VTC) este o criptovalută descentralizată open source. Proiectul are ca scop corectarea unora dintre dezavantajele Bitcoin. În acest sens, prima sarcină pe care Vertcoin trebuie s-o rezolve este depășirea monopolului deținut de rețeaua Bitcoin.

Caracteristici

Desființarea ASIC-urilor: ASIC-urile reprezintă cea mai comună metodă de a mineri Bitcoins și au fost o problemă încă de când au apărut, deoarece ele contribuie la emergența monopolului. Monopolul în cazul unei monede descentralizate nu doar că încalcă principiile fundamentale, ci și reduce securitatea întregului sistem. Vertcoin este conceput pentru rezolvarea acestei probleme, prin intermediul unui algoritm hibrid numit “Adaptive N-Factor”. Algoritmul este proporționat mai bine în memorie, motiv pentru care ASIC-urile devin ineficace.

Protecție: algoritmul “Adaptive N-Factor” rezolvă problema creșterii securității rețelei. Dezvoltatorii Vertcoin susțin că el protejează și în fața unui atac 51%, o cunoscută vulnerabilitate a Bitcoin.

Minerit simplu: Vertcoin poate fi obținut cu ajutorul oricărui PC obișnuit. Mineritul devine și mai promițător dacă utilizatorul are o placă video performantă și cel puțin 4 GB RAM. Vertcoin este avantajos deoarece blocurile sunt detectate rapid și corect.

În pofida faptului că Vertcoin a apărut doar în urmă cu patru ani, el rămâne un proiect interesant, cu o capitalizare bună a pieței.

Nexus (NXS) – invulnerabilitate completă

Nexus (NXS) este o criptovalută care utilizează un hybrid în cadrul algoritmului său propriu și unic, alături de cunoscutul protocol Proof of Stake. NXS a fost creat în 2014. Moneda digitală ezte bazată pe Bitcoin, invenția lui Satoshi Nakamoto. O caracteristică specială a proiectului constă în utilizarea sateliților: niște dispozitive cubice plasate pe orbita Pământului, care sporesc viteza cu care operează rețeaua. Dezvoltatorii spercă că sinteza tehnologiei spațiale cu cea digitală va crea o rețea cu adevărat rapidă și descentralizată.

Caracteristici

Anularea tranzacțiilor: în nicio rețea digitală nu este posibilă anularea tranzacțiilor deja confirmate. Totuși, caracteristica principală a Nexus constă într-un sistem special al verificărilor și al balanțelor, care permite utilizatorului să anuleze plata dacă fondurile au ajuns la o adresă greșită.

Securitate: consensul în cazul Nexus are un sistem special, care permite distribuirea managementului rețelei. Această distribuire oferă mai multă siguranță și stabilitate a resursei. Sinteza cu calculatoarele cuantice și cheile individuale cu criptare pe 571 biți oferă Nexus o protecție mai mare decât cea a Bitcoin (care este teoretic invulnerabilă).

Scalare: creatorii proiectului lucrează constant la creșterea lărgimii de bandă a rețelei. În prezent se procesează 5000 de tranzacții pe secundă, însă noua arhitectură ar trebui să mărească și mai mult acest număr.

La prima vedere, Nexus este o rețea crypto tradițională, care a intrat în branșă în urmă cu patru ani. Totuși, dezvoltarea constantă și avantajele evidente fac din Nexus un proiect foarte competitiv.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...