Loading Posts...

Despre Ubiq și ZenCash

ubiq_vs_zencash

Ubiq (UBQ) – fratele mai mic al Ethereum

Ubiq (UBQ) este o platformă care permite crearea de contracte smart și aplicații descentralizate, precum și lucrul cu acestea. Ubiq este o bifurcare a Ethereum, cu un cod sursă îmbunătățit. Proiectul este un registru distribuit în toată lumea și un supercomputer. Aceste aspecte permit rezolvarea acelor sarcini pentru care Ethereum are nevoie de intermediari.

Caracteristici

Minerit simplu: creatorii Ubiq au ales algoritmul Proof of Work. Acesta simplifică extracția criptomonedelor, întrucât nu necesită cantități mai de memorie, nici capacități hardware exhaustive. Minerii pot lucra cu plăci video relativ ieftine, fără a fi nevoiți să cumpere dispozitive speciale.

Fiabilitate: antreprenorii care folosesc contracte smart sunt importanți pentru stabilitatea funcționării sistemului. Ubiq utilizează algoritmul de complexitate Flux, care face ca sistemul să fie mai flexibil și mai rezistent în fața erorilor și problemelor. Algoritmul garantează funcționarea stabilă și lipsită de avarii.

Lipsa intermediarilor: dezvoltările bazate pe Ethereum sunt coroborate cu un număr semnificativ de sarcini care presupun implicarea intermediarilor pentru a le rezolva. Acestă schemă încetinește procesul creării de aplicații și complică lucrurile. Creatorii Ubiq au simplificat procesul pe cât de mult posibil, oferind utilizatorilor posibilitatea de a crea singuri toate elementele sistemului.

Ubiq este un proiect nou, însă dorința de a rezolva problemele utilizatorilor și dezvoltarea constantă îl fac atractiv pentru investitori.

ZenCash (ZEN) – cel mai bun în păstrarea anonimatului

ZenCash (ZEN) este o platformă care are ca scop comunicarea privată și activitățile financiare. Participanții la rețea nu au temeri legate de cenzură și își pot exprima liber gândurile, precum pot și pune la dispoziție documente sau pot realiza diverse operațiuni. ZenCash este o bifurcare a monedei ZCash. În prima fază a existenței sale, proiectul s-a numit ZClassic.

Dezvoltatorii platformei garantează independența completă față de orice guvern sau stat. ZenCash se bazează pe libertatea de exprimare, pe integritatea persoanei și pe principii de etică. ZenCash este comod pentru toți utilizatorii care evită comunicațiile în rețea sau pentru aceia care doresc să realizeze tranzacții financiare fără a fi nevoiți să se încreadă în canalele de securitate.

Caracteristici

Noduri distribuite: pentru a asigura o anonimitate completă, dezvoltatorii au maximizat descentralizarea rețelei, creând mii de noduri autonome. Platforma are niște cerințe serioase pentru ca serverele să devină noduri. Acestea sunt obligate să asigure operarea stabilă a sistemului și să reziste în fața hackerilor. Există mai multe niveluri:

  • conexiune standard în timpul atacurilor masive
  • nodurile de nivel înalt asigură funcționarea zilnică și creșterea sistemului.

Algoritm special de criptare: algoritmul Zero Knowledge Proof (mărturie a lipsi de cunoștințe) presupune necunoașterea niciunui detaliu despre o tranzacție realizată. Astfel, informația despre operațiunea financiară este vizibilă doar persoanei care a transferat fondurile.

Tânărul proiect ZenCash este ambițios și spune despre el că este cel mai bun în păstrarea anonimatului. Mulți experți sunt de acord cu acest lucru.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...