Loading Posts...

Despre Stellar Lumens și Tether

stellar_vs_tether

Stellar Lumens (XLM) – toate tranzacțiile posibile cu valute

Stellar Lumens (XLM) este o platformă descentralizată care permite transferurile rapide de bani între instituții financiare, corporații și utilizatori. A fost conceput ca o variantă îmbunătățită de Ripple, cu un protocol tras la indigo, însă fără problemele acestei criptovalute. Într-un timp scurt protocolul a fost schimbat complet, iar Stellar a devenit o platformă cu drepturi depline în lumea crypto.

Jed McCaleb și Joyce Kim au fondat Stellar în anul 2014. Proiectul a fost inițial o contrapropunere pentru Ripple, dezvoltatorii nefiind de acord cu centralizarea pe care o presupune această monedă și nici cu managementul ei autoritar. Descentralizarea a fost ideea de bază a noului proiect, rețeaua Stellar luptându-se asiduu pentru a crea cât mai multe noduri, astfel încât să evite problemele care ar fi putut apărea în cazul în care unele ar fi picat.

Caracteristici

Transferuri multi-valută: Stellar Lumens permite tranzacțiile cu orice valută, prin convertirea unităților monetare cu ajutorul unui exchange nativ.

Ancore: ancorele sunt o caracteristică a Stellar Lumens care permite utilizatorilor să administreze depozite. Acestea realizează o corelare a valutelor cu XLM. Toate transferurile din sistem sunt împrumuturi garantate cu ancore (cu excepția celor de XLM).

Confirmare rapidă a tranzacțiilor: rețeaua Stellar permite mii de tranzacții simultane; confirmările fiecărui transfer au loc în câteva secunde. Acest lucru presupune un număr mare de microplăți în sistem.

Stellar Lumens are parte de o dezvoltare activă și de o rată mare de creștere. Prețul este volatil, însă sunt posibile aprecieri puternice. De exemplu, după semnarea unui contract cu niște companii mari din patru țări, fapt ce a însemnat o oportunitate de mai multe transferuri ieftine, XLM a avut parte de o creștere abruptă a prețului.

Tether (USDT) – o soluție pentru problemele determinate de criptovalutele nesigure

Tether (USDT) este o monedă digitală asociată cu banii fiat și funcționează pe bază de Blockchain open source. Criptovaluta a fost realizată de Tether Limited.

Unul dintre cele mai mari neajunsuri are monedelor digitale constă în lipsa accesului la produsul intern brut și la resursele reale. Prețul celor mai multe monede depinde de comportamentul utilizatorilor pe piețele de schimb și de rezultatele tranzacțiilor. Din acet motiv poate apărea fenomenul de depreciere și, de aici, ruinarea investitorilor. Tether a rezolvat această problemă: fiecărei unități USDT i se garantează valoarea în dolari, euro sau yeni. Platforma permite conversia valutelor fiat în USDT și operațiile comode și rapide cu bani digitali. Toate rezervele de USDT sunt verificate periodic și se procedează cu transparență pentru evitarea fraudelor. În orice moment, utilizatorii pot transforma monede Tether în monede naționale.

Caracteristici

Siguranță și transparență maxime: Tether utilizează o tehnologie Blockchain foarte fiabilă. Oricând, se pot verifica resursele site-ului sau se pot ridica rapid banii. De asemenea, după retragerea fondurilor, cantitatea de USDT este ajustată. Schimbul are loc instantaneu și fără comisioane, la cea mai bună paritate.

Operare ușoară: dezvoltatorii au creat cea mai simplă interfață pentru operarea platformei și realizarea tranzacțiilor. Există de asemenea și legături rapide cu diverse portofele, companii și sisteme, ca de exemplu Bitcoin.

Criptovaluta Tether este una dintre cele mai fiabile monede digitale, motiv din care devine tot mai atractivă pentru investitori.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...