Loading Posts...

Despre Siacoin și Dogecoin

siacoin_vs_dogecoin

Siacoin (SC) – stocare descentralizată a informațiilor

Siacoin (SC) este o platformă pentru stocarea descentralizată a documentelor de diverse tipuri. Rețeaua este formată din mii de servere din toată lumea, informația fiind distribuită între ele în mod fragmentat. La bază este tehnologia contractelor smart:  datele sunt disponibile doar proprietarului, care are cheia de acces.

Pentru a deveni participant la Siacoin este simplu: trebuie doar executat algoritmul. Sia descarcă fișierele în cloud, iar utilizatorul închide tranzacția, prin care se stochează informațiile despre disponibilitatea fișierului și toți indicatorii financiari, alături de perioada de retenție a datelor. Plățile sunt efectuate cu monede SC.

Acestea pot fi obținute print trei metode:

  • achiziție
  • minerit
  • oferirea de spațiu pe PC pentru păstrarea informațiilor altor utilizatori.

Caracteristici

Rapiditate: procesul de schimb de fișiere este caracterizat de viteză mare, deoarece informațiile sunt descărcate simultan la mai multe gazde. Gazda determină sistemul, în funcție de localizarea geografică și de viteza de descărcare. Sistemul este oarecum similar structurii de rețea CDN, însă este mai ieftin de utilizat.

Criptare dublă: pentru a asigura securitatea și confidențialitatea fiecărui document, dezvoltatorii Siacoin au apelat la o criptare locală. Acest tip de criptare nu codifică doar întregul fișier, ci și fiecare fragment al acestuia. Astfel, niciun utilizator nu poate cunoaște conținutul criptat. Chiar și procedura de ștergere oferă protecție adițională, deoarece fragmentele criptate sunt distribuite în mod redundant, în eventualitatea unei posibile pierderi de date.

David Vorik, CEO-ul Siacoin, afirmă că proiectul permite unificarea unor dispozitive necunoscute într-o stocare unică în cloud. Grație inovațiilor tehnologice, Siacoin este o platformă ieftină și fiabilă, cu o mare viteză de operare.

Dogecoin (DOGE) – accessibilitate, simplitudine, popularitate

Dogecoin (DOGE) este o criptovalută descentralizată bazată pe Litecoin. Scopul principal al dezvoltatorilor este de a crea o valută accesibilă, prin intermediul căreia să se realizeze transferuri instantanee de bani pe Internet. DOGE nu este utilizat de obicei pentru tranzacții majore, ci este folosit pentru “bacșisuri” în lumea digitală. Anual apar 5 mld. DOGE, astfel că utilizatorii nu vor avea probleme cu monedele disponibile.

Caracteristici

Inflație: codul sursă definește o inflație artificială, de 5% din cantitatea de monede emise în decursul unui an (în prezent sunt 11 mld. monede în circulație). Procesul de minerit este simplu și nu necesită achiziția de echipamente costisitoare, astfel că numărul minerilor este într-o continuă creștere.

Sistemul de blocuri: spre diferență de Litecoin, ale cărei blocuri apar la 2,5 minute, Dogecoin are un timp setat pentru blocuri la 1 minut.

Sponsorizare: cheia succesului Dogecoin stă în marketing. Proiectul a sponsorizat mai multe evenimente importante, printre care Jocurile Olimpice de iarnă și cursele Nascar. De multe ori, membrii site-ului au contribuit la strângeri de fonduri în scopuri caritabile și pentru susținerea unor echipe sportive din țările slab dezvoltate.

Cel mai important aspect al Dogecoin este comunitatea prietenoasă, condusă de dezvoltatorii proiectului. Chiar dacă creatorii se ocupă și cu alte proiecte, ei continuă lucrul la Dogecoin, lansând numeroase îmbunătățiri.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...