Loading Posts...

Despre Request și Safe Exchange

request_vs_safe_exchange

Request (REQ) – automatizarea operațiilor financiare

Request (REQ) este un sistem descentralizat de plată construit pe Blockchain-ul Ethereum. Obiectivul pe termen lung este de a înlocui platformele de plăți prin crearea unui registru universal care să suporte toate tipurile de tranzacții, cu ajutorul unei tehnologii avansate care automatizează și simplifică procesul.

Proiectul se dorește a fi un nou strat al rețelei globale de plăți, care să permită automatizarea unor operații precum reținerea taxelor direct de la sursă, plata dobânzilor, rezolvarea problemelor de securitate și multe altele.

Request utilizează moneda de tip ERC20 numită REQ, însă poate lucra cu majoritatea valutelor importante din lume. Toate informațiile despre tranzacții sunt stocate într-un registru descentralizat și partajat.

Caracteristici

Plăți online: rețeaua Request se bucură de securitatea oferită de Blockchain pentru protejarea datelor utilizatorilor. Aceșta nu trebuie să-și dezvăluie informațiile personale pentru realizarea tranzacțiilor. În același timp, descentralizarea elimină nevoia de intermediari, motiv pentru care tranzacțiile nu sunt costisitoare.

Facturare: proiectul beneficiază de un sistem contabil care generează facturi și permite partajarea acestora în cadrul registrului. Această bază de date partajată este actualizată automat la fiecare tranzacție, motiv pentru care nu este necesară prezența copiilor fizice.

Automatizare: după cum am menționat anterior, sistemul contabil al rețelei automatizează majoritatea proceselor legate de contabilitate, cum ar fi efectuarea plăților sau rambursarea taxelor. În plus, prin intermediul Blockchain-ului este mai ușoară auditarea, iar imuabilitatea acestuia asigură transparență în operațiile de business.

Instrumente comerciale: la plata unui bun sau al unui serviciu, utilizatorul are opțiunea de escrow pentru a se asigura că fondurile sunt transmise doar în momentul livrării.

Request a reușit să avanseze mult înaintea planului. Prețul monedei REQ a scăzut după ICO, însă a crescut cu peste 500% de atunci, fapt ce reprezintă optimismul publicului referitor la acest concept.

Safe Exchange (SAFEX) – piață online nedetectabilă

Safe Exchange (SAFEX) încearcă să creeze cea mai securizată și anonimă piață online din lume, numită Chille. Viitoarea monedă Chille va deveni valuta utilizată pe această piață, iar posesorii de monede SAFEX vor primi și Chille în momentul lansării, însă de asemenea vor câștiga și un mic procent din comisioanele asociate tranzacțiilor din rețea. Comisioanele nu sunt necesare strict pentru operarea rețelei, ci sunt menite și să descurajeze spam-ul.

SAFEX și piața Chille merg mână-n mână. Caracteristica principală a acestei piețe este aceea de a oferi utilizatorilor securitate și anonimitate complete, chiar dacă nu dețin expertiză tehnică.

În plus, utilizatorii vor putea efectua contracte și listări de articole, având la dispoziție un serviciu criptat de escrow care facilitează tranzacțiile fără a fi necesară încrederea.

Monedele SAFEX și Chille vor fi valutele cu care va funcționa platforma și doar posesorii acestora vor putea să vândă prin intermediul platformei.

Singurul lucru care va putea fi tranzacționat direct este informația. Platforma este concepută pentru a permite oricui să stocheze orice tip de informații și să comunice cu alți utilizatori în deplină anonimitate.

Utilizatorii vor putea afișa listări de produse, descrieri sau contracte pentru servicii. Apoi, alți utilizatori vor putea examina ofertele sau vor putea aplica la ele, fără a fi nevoie de intermediari.

O piață online 100% securizată și anonimă, care să poată fi folosită cu ușurință de oricine, reprezintă un plan măreț. Totuși, rămâne de văzut dacă acest plan va avea parte de succes.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...