Loading Posts...

Despre RChain și Tezos

rchain_vs_tezos

RChain (RHOC) – o arhitectură Blockchain mai bună

Arhitectura RChain (RHOC) este contruită pe baza unei ramuri matematice și are drept scop maximizarea scalării platformei.

Platforma suportă Blockchain-uri multiple, atât publice cât și private. Securitatea este garantată de protocolul de consens Proof of Stake.

Caracteristici

Viteză: arhitectura RChain poate susține lejer zeci de mii de tranzacții pe secundă (TPS). RChain intenționează ca în primă fază să poată administra 40.000 TPS, însă acest număr ar trebui să crească la 100.000 TPS.

Instrumente: dezvoltatorii au acces la niște instrumente unice pe piață. RChain dorește să fie o platformă care să permită tuturor dezvoltatorilor, indiferent de experiență și de limbajele de programare cunoscute, să poată interacționa cu ușurință cu aplicațiile și produsele de pe Blockchain-ul propriu.

Cooperativa RChain: este un grup public alătuit din dezvoltatori, investitori și utilizatori. Grupul permite membrilor să dezvolte și să acceseze Blockchain-ul open source al RChain. Prin intermediul unei atmosfere de comunitate primitoare, cooperativa permite fiecărui membru să influențeze viitorul platformei.

RChain poate rezolva multe dintre problemele proiectelor Blockchain, precum viteza, siguranța și scalarea. Fondatorii speră ca într-un final platforma să devină o fundație pentru viitorul Blockchain-ului și al dezvoltării aplicațiilor descentralizate.

Tezos (XTZ) – primul Blockchain care evoluează automat

Tezos (XTZ) este o platformă bazată pe contracte smart, similară cu Ethereum. În timp ce unele criptovalute consecrate – precum Bitcoin – rămân neschimbate, Tezos vede viitorul crypto prin intermediul upgrade-urilor de succes.

Caracteristici

Guvernare pe lanț: o caracteristică cheie constă în implicarea posesorilor de monede în guvernarea platformei. Aceștia pot vota amendamentele aduse protocolului și chiar schimbările aduse procedurii de vot.

Evoluție a codului: este utilizată o arhitectură compatibilă cu tranzacții de tipuri diferite și cu mai multe protocoale de consens. Cu alte cuvinte, proiectul a fost construit modular.

Proof of Stake lichid: consensul este atins prin metoda Proof of Stake delegat. Proof of Stake lichid este numele propus pentru această abordare.

Baking (n.r. coacere): deși sună amuzant, procesul de posesie de XTZ este numic “baking”. În cadrul acestui model de Blockchain “cocătorii” (bakers) efectuează depozite și sunt recompensați pentru semnarea și publicarea blocurilor. Orice eroare în comportamentul acestor utilizatori conduce la pierderea unui depozit.

Se pare că în cazul Tezos nu există zone gri. Ambițiile echipei de dezvoltare – de a oferi un Blockchain care evoluează singur și guvernare condusă de comunitate – sunt unele mari. Însă, la fel ca situațiile altor proiecte crypto, obiectivele mărețe nu înseamnă succes garantat. În același timp, asta nu înseamnă nici că Tezos va avea parte de eșec.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...