Loading Posts...

Despre Ravencoin și ReddCoin

ravencoin_vs_reddcoin

Ravencoin (RVN) – o criptovalută experimentală

Lansat pe 3 ianuarie 2018, dată la care Bitcoin aniversa nouă ani de la emiterea blocului geneză, Ravencoin (RVN) este o criptovalută experimentală care încearcă să creeze o rețea digitală peer-to-peer destinată să faciliteze transferurile. Construită în urma unei bifurcări a codului Bitcoin, această platformă open source se concentrează pe controlul utilizatorilor, intimitate și rezistență la cenzură.

Proiectul este conceput pentru a permite plăți instantanee oricui în lume. Ținta Ravencoin este de a crea un Blockchain optimizat specific pentru transferurile de la active între utilizatori.

Caracteristici

Ravencoin are trei diferențe cheie față de Bitcoin:

  • recompensa blocurilor este stabilită la 5000 RVN
  • timpul de generare a blocurilor este de un minut
  • algoritmul de minerit utilizat este X16R.

Acest algoritm adresează problema centralizării procesului de minerit prin echipamentele de tip ASIC.

În condițiile în care RVN este listat doar la câteva exchange-uri, credibilitatea proiectului este pusă sub semnul întrebării de către public. Totuși, faptul că prezintă un minerit prietenos cu utilizatorul poate face ca Ravencoin să devină atractiv celor familiari cu criptovalutele.

ReddCoin (RDD) – metodă de apreciere pe platformele de socializare

ReddCoin (RDD) este o monedă socială, concepută pentru a face legături între plaftormele de socializare. RDD poate fi utilizat pentru bacșișuri, cadouri și ca o metodă monetară de apreciere a conținutului de calitate.

Moneda a fost lansată spre a fi utilizată pe Facebook, Twitter, Reddit și alte site-uri similare. Are forma unei extensii Chrome, astfel încât să poate fi utilizată oriunde, dar și pentru ca proiectul să rămână independent și descentraliat.

Pentru a facilita microtranzacțiile, ReddCoin nu necesită comisioane de tranzacționare.

RDD a luat naștere pe 4 februarie 2014 și era caracterizată de proces standard de minerit Proof of Work și de o cantitate de monede limitată la 109 miliarde. În aprilie 2014 s-a trecut la sistemul Proof of Stake velocity (PoSV). De asemenea, a fost anunțat faptul că monedele nu vor mai exista într-un număr limitat, precum și că este preconizată o inflație anuală de 5%.

Caracteristici

Proof of Stake: mineritul se realizează prin posesia de criptomonede în portofelele utilizatorilor.

Viteză: recompensele se modifică în funcție de vârsta unei monede. Mișcarea îi impulsionează pe utilizatori să realizeze tranzacții, fapt ce promovează o economie sănătoasă.

ReddCoin este una dintre puținele criptovalute în care teoretic s-ar putea implica oricine, pentru a realiza câștiguri chiar și fără a fi nevoie de achiziții.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...