Loading Posts...

Despre Qtum și OmiseGO

Qtum_vs_OmiseGo

Qtum (QTUM) – criptomoneda hibridă

Qtum (QTUM) este o platformă hibridă care combină tehnologia Blockchain și o mașină virtuală. Din acest motiv, dezvoltatorii pot crea contracte smart bazate pe Blockchain.

Qtum a luat naștere în martie 2016 și a devenit proiectul cu cea mai mare strângere de fonduri (crowdfounding) din istorie. Ideea de a sintetiza Bitcoin și Ether a câștigat popularitate între business-urile mari. Companiile au oportunitatea de a dezvolta aplicații într-un mediu familiar și stabil. Scopul principal al echipei a fost de a crea un sistem public de blocuri care să atragă atât utilizatorii obișnuiți, cât și corporațiile.

Caracteristici

Aplicații descentralizate (DApps): sectorul business renunță la stocarea centralizată, întrucât atacurile hackerilor pot modifica permanent datele. Qtum permite corporațiilor să dezvolte aplicații descentralizate. În acest caz, se folosește tehnologia Blockchain, prin care fiecare tranzacție este verificată, iar în urma confirmării ei, tranzacția nu mai poate fi schimbată fără notificarea prealabilă a utilizatorului.

Contracte smart: platforma simplifică executarea tranzacțiilor obișnuite și permite crearea de active digitale transferabile altor utilizatori pe baza unor cerințe predefinite. Platforma utilizează un limbaj simplificat care ajută la realizarea acestor contracte.

Mobilitate: oamenii moderni utilizează în număr tot mai mare smartphone-urile în detrimentul PC-urilor. Cei care au lansat proiectul au luat în calcul acest lucru și au permis realizarea tranzacțiilor prin intermediul portofelelor simple, care pot fi instalate pe orice dispozitiv mobil.

Qtum continuă să se dezvolte la nivel tehnic și de asemenea, negociază o colaborare cu guvernul Chinei.

OmiseGO (OMG) – use the crypto currency anywhere in the world!

OmiseGO (OMG) este o tehnologie financiară disponibilă pe scară largă, care ajută la realizarea tranzacțiilor cu portofele digitale în diverse jurisdicții și structuri guvernamentale. Sistemul conține două produse principale: portofelul electronic și Blockchain-ul, permițându-le tuturor celor care vor să realizeze tranzacții financiare să treacă de la banii guvernamentali la criptovalută.

Platforma a apărut în vara lui 2017. La acea vreme, dezvoltatorii au anunțat că scopul principal este acela de a crea un portofel pentru mai multe valute, cu ajutorul căruia să se efectueze tranzacții, să se plătească servicii și să se poată transfera bani. Acest portofel este corelat cu un cont bancar. Dezvoltatorii au reușit să atragă un număr mare de investitori, iar Vitalik Buterin (fondatorul Ethereum) a devenit consilier al proiectului.

Caracteristici

Schimb valutar convenabil: OmiseGO permite utilizatorului să folosească orice valută (fiat sau digitală) pentru a plăti bunuri sau servicii. În schimb, cel care vinde primește plata într-o unitate monetară convenabilă. Proiectul este util nu doar tranzacțiilor private, ci și pentru emiterea salariilor sau a diverselor beneficii sociale. Dezvoltatorii site-ului au declarat că sunt pregătiți pentru a extinde constant caracteristicile proiectului, în funcție de nevoile utilizatorilor. Mulți experți au recunoscut deja potențialul site-ului de a concura cu sistemele Visa și MasterCard.

Lipsa mineritului: OMG nu are emisie monetară bazată pe producția de monede. Toate monedele au fost lansate în același timp, iar 20% au fost păstrate într-o rezervă. Spre diferență de Bitcoin, OMG nu este o criptovalută, ci este corelat cu acțiuni virtuale. Compania distribuie profitul între proprietari.

OmiseGO a avut parte de multă încredere din partea investitorilor și în scurt timp a reușit să dețină un portofoliu impresionant de clienți. Proiectul pare unul stabil grație dezvoltării active, iar cotația de pe piață indică o creștere constantă.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...