Loading Posts...

Despre Power Ledger și Pundi X

power_ledger_vs_pundi_x

Power Ledger (POWR) – schimb de energie cu ajutorul Blockchain

Power Ledger (POWR) este o modalitate de schimb de energie prin intermediul Blockchain. Aceasta permite utilizarea monedei POWR pentru a cumpăra energie în mod indirect.

Power Ledger permite oricui să comercializeze energie cu ușurință. Proiectul face legătura între producătorii de energie – de la proprietarii de case cu panouri solare până la companii mari care dețin uzine întregi – și îi ajută pe aceștia să cumpere și să vândă energie fără a apela la intermediari.

Practic, Power Ledger încearcă să ofere o energie verde și un preț competitiv pe o piață caracterizată de transparență și fiabilitate.

Caracteristici

Acest plan ambițios este posibil cu ajutorul a două Blockchain-uri, fiecare având propria monedă și funcționalitate.

Blockchain-ul Ethereum: este vorba de Blockchain-ul public al Ethereum, prin intermediul căruia utilizatorii pot cumpăra, vinde și tranzacționa monede POWR. Prin deținerea acestor monede se poate accesa EcoChain.

EcoChain: este un Blockchain privat, conceput, construit și operat de Power Ledger. Utilizează monede Sparkz, este eficient din punct de vedere energetic și acționează ca o interfață directă între fabricile de energie, indiferent dacă sunt la nivel de casă sau la nivel de business. De exemplu, poate citi automat contoarele la intervale regulate sau poate monitoriza utilizarea energiei.

Ideea este ca furnizorii mici de energie verde să aibă prioritate în piața Power Ledger înaintea producătorilor mari, efectul fiind acela de descentralizare treptată a cantității de energie și promovarea resurselor regnerabile.

Pundi X (NPXS) – utilizarea criptovalutelor în mainstream

Având misiunea de a face achiziția de criptovalute la fel de ușoară precum cea a apei, Pundi X a creat un dispozitiv care acționează ca punct de vânzare și permite magazinelor să accepte plățile crypto. Start-up-ul Blockchain din Jakarta a încheiat niște parteneriate solide și are planuri mari de dezvoltare în viitor.

NPXS, moneda nativă a Pundi X’, a fost lansată în martie 2018.

Proiectul încearcă să rezolve una dintre problemele cheie ale criptovalutelor: lipsa de adopție în mainstream. Chiar dacă Bitcoin și alte câteva criptovalute sunt cunoscute de public, procentul populației care chiar tranzacționează în mod uzual cu criptomonede este destul de redus.

Pentru depășirea acestui obstacol, proiectul oferă o platformă de consum pentru criptovalute, care permite utilizarea lor în punctele de vânzări din magazine prin intermediul unei aplicații mobile și a unui card de plată contactless

Caracteristici

Aplicație pentru mobil: portofelul mobil este conceput pentru stocarea cu ușurință a cheilor publice și private, precum și pentru administrarea balanței crypto. Aplicația permite utilizatorilor să cumpere BTC, ETH și alte criptovalute plătind cu cash, dar și să achiziționeze allte utilități și servicii prin intermediul criptomonedelor.

Card contactless: acest card se numește XPass și permite utilizatorilor să plătească bunurile și servicii cu o simplă mișcare din deget.

Terminale de vânzare: poartă numele de XPOS și sunt concepute pentru a facilita plățile crypto și pentru a accepta tranzacții efectuate cu portofelele mobile și cardurile bancare.

Pundi X stimulează participanții prin oferirea de hardware gratuit magazinelor din Indonezia, în primă fază. În următorii trei ani se are în vedere extinderea serviciului în Thailanda, Malaezia, Singapore, Japonia și alte piețe din sud-estul Asiei, fiind în plan lansarea a 700.000 de terminale.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...