Loading Posts...

Despre PIVX și Decred

pivx_vs_decred

PIVX (PIVX) – un amestec de Bitcoin și Dash

PIVX (PIVX) este o valută descentralizată bazată pe intimitatea utilizatorilor. Proiectul combină cele mai bune aspecte ale Bitcoin și Dash, având la bază protocolul Proof of Stake.

Spre diferență de Dash, toți participanții au dreptul de a vota, iar algoritmul Proof of Stake permite utilizatorilor să lucreze în cel mai sigur mod atunci când transferă și păstrează bani. Prioritățile site-ului sunt intimitatea, eficiența și tranzacțiile valide.

Caracteristici

Fiabilitate: PIVX lucrează cu tehnologii care au demonstrat în timp și cu algoritmi care garantează utilizatorilor un nivel înalt de anonimitate și securitate. Conceptul de Proof of Stake găsește și elimină constant vulnerabilitățile sistemului.

Minerit: metoda Proof of Stake face imposibilă câștigarea independentă a monedelor. Acestea pot fi obținute doar dacă există deja fonduri PIVX în portofel, iar utilizatorii sunt remunerați cu un comision. Recompensele pentru blocuri sunt distribuite astfel: 90% nodurilor și 10% dezvoltatorilor. Actualizările algoritmului stabilesc nivelul remunerărilor și controlează inflația.

Sistem de distribuție: Seesaw este un sistem dinamic care oferă o corelare corectă între noduri și nodurile master. El distribuie comisioanele între utilizatori și este actualizat constant.

Până acum, PIVX a avut un număr relativ redus de utilizatori, însă experții sunt de părere că acest lucru se va schimba datorită puținelor neajunsuri ale proiectului.

Decred (DCR) – interesant pentru mineri și investitori

Decred (DCR) este o criptovalută bazată pe tehnologia Blockchain care utilizează un sistem amestecat de algoritmi Proof of Work și Proof of Stake. Ideea principală a proiectului a fost aceea de a atinge un compromis între mineri și votanți, coroborată cu o participare transparentă și completă a acționarilor în procesul de dezvoltare.

Valorile principale ale Decred sunt:

  • management deschis
  • dezvoltare și finanțare sustenabile
  • atenție la opinia comunității.

Proiectul a fost demarat în decembrie 2015, iar dezvoltatorii s-au implicat independent în popularizarea acestuia.

Caracteristici

Minerit democratic: Decred este caracterizat de viteză și disponibilitate a mineritului. Pentru extracția monedelor se pot utiliza plăci video, fapt ce face ca procesul să fie unul relativ ieftin. Introducerea algoritmilor de hash a accelerat lucrul, iar combinația dintre PoW și PoS permite minerilor să determine în mod independent modalitatea în care participă la extragerea blocurilor. Mineritul descentralizat oferit permite fiecărui participant să creeze monede noi fără riscuri.

Limită a tranzacțiilor: toate operațiile de transfer sunt limitate în timp pentru a preveni posibilitatea ca datele să fie scrise pe Blockchain la unele momente.

Finanțare proprie: dezvoltatorii au asigurat primirea constantă de finanțe prin intermediul reguli de subvenție de 10%. De la fiecare echipament de minerit, minerul deduce 10% pentru dezvoltarea Decred. Astfel, proiectul poate crește și se poate dezvolta constant, fără a se supune sponsorilor, ci participanților din sistem.

Decred are parte de o dezvoltare importantă și progresivă. Grație unui management calificat, proiectul este îmbunătățit constant și devine tot mai atractiv pentru investitori și mineri.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...