Loading Posts...

Despre Peercoin și Polymath

peercoin_vs_polymath

Peercoin (PPC) – combinarea algoritmilor PoW și PoS

Peercoin (PPC) este o criptoovalută destinată tranzacționării și stocării de valori, care se concentrează pe stabilitate economică și pe ușurința cu care poate fi adoptată de utiilizatori și comercianți.

Numărul monedelor PPC afllate în circulație este de aproximativ 25 de milioane. Deși nu există o cantitate limitată, inflația este totuși controlată.

Caracteristici

Peercoin iese în evidență prin faptul că mineritul este posibil atât prin algoritmul Proof of Stake, cât și prin Proof of Work, dar și pentru că este orientat spre ușurință în folosire, prețuri stabile și susținere a economiei. Totodată, Peercoin a fost primul proiect care a introdus sistemul PoS.

Proof of Stake: posesorii de monede câștigă 1% pe an doar pentru că dețin monede timp de cel puțin 30 de zile în portofel.

Minerit: pentru ca rețeaua să aibă mai multă putere, minerii pot contribui cu putere de procesare, fapt ce face ca rețeaua să fie mai securizată.

Câștigurile din PoS sunt fixe, iar cele din minerit sunt mai mari, deși sunt reduse în timp. Per ansamblu, Peercoin are o inflație anuală de sub 5%, iar de la finalul lui 2017 a început să scadă.

PPC este conceput specific pentru a fi utilizat ca valută și pentru a fi acceptat de comercianți. Transferurile din rețea sunt taxate cu un comision standard de 0,01 PPC.

În prezent, PPC este în competiție cu proiectele care oferă tranzacții rapide și cu comisioane zero, precum NANO, dar și cu acelea care oferă în plus diverse caracteristici.

Polymath (POLY) – conectarea titlurilor de valoare cu Blockchain-ul

Polymath (POLY) este o platformă pentru monede corelate cu titlurile de valoare și este concepută pentru a acționa ca o interfață între titlurile de valoare și Blockchain. Proiectul încearcă să simplifice și să fluidizeze provocările complexe din punct de vedere legal și tehnic asociate cu lansarea de monedă.

Pentru a emite titluri de valoare pe Polymath și pentru a interacționa cu platforma, utilizatorii au nevoie de monede POLY.

În primul trimestru din 2018, ICO-urile au acumulat finanțări de 6,3 mld. USD. Strângerile de fonduri sunt fără îndoială o zonă în continuă creștere, însă piața globală a titlurilor de valoare a fost oarecum exclusă din această explozie. Una dintre premisele cheie ale Polymath este încrederea că titlurile de valoare financiare precum acțiunile, obligațiunile, capitalurile de risc, capitalurile proprii și multe altele vor fi în curând înlocuite de monede bazate pe Blockchain.

Caracteristici

Polymath încearcă să ofere o legătură între Wall Street și Blockchain prin intermediul unei platforme scalabile unde companiile pot emite titluri de valoare pe Blockchain cu ajutorul protocolului standardizat numit ST-20. Scopul de monetizare a acestor active, care anterior nu erau lichide, este de a oferi traderilor acces mai ușor și lichiditate mai mare și de a deschide piețele de capital către cei peste două miliarde de adulți la nivel mondial care nu beneficiază de servicii bancare.

Fondat în 2017, Polymath prezintă un protocol descentralizat care încorporează toate reglementările necesare direct în monede. De asemenea, protocolul verifică adresele portofelelor crypto pentru a asigura că doar traderii autorizați pot tranzacționa o monedă anume care funcționează ca titlu de valoare.

Proiectul a reușit să încheie mai multe parteneriate care contribuie la fluidizarea procesului de emitere de monedă. Printre partenerii cunoscuți se numără IdentityMind, SelfKey și BnkToTheFuture.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...