Loading Posts...

Despre Nucleus Vision și Ontology

nucleus_vision_vs_ontology

Nucleus Vision (NCASH) – sistem de identificare a clienților

Nucleus Vision (NCASH) este un sistem de identificare contactless conceput pentru a ajuta retailerii să interacționeze mai bine cu clienții și să îi servească mai bine pe aceștia. Prin intermediul unui Blockchain propriu și al unei tehnologii de senzori care acționează în timp real, Nucleus Vision permite retailerilor să identifice clienții care intră în magazine.

În urma unei lansări de succes în ianuarie 2018, moneda NCASH a intrat rapid în grupul criptovalutelor cu cea mai mare capitalizare de piață.

Conform echipei din spatele proiectului, Nucleus Vision este o “soluție cap la cap (end-to-end) care captează și oferă retailerilor date inaccesibile anterior”.

Fondat de către Abhishek Pitti, un absolvent de Harvard, Nucleus Vision a primit primele finanțări de la omul de afaceri Tim Draper.

Caracteristici

Proiectul se concentrează în jurul ION, un sensor care face parte din Internet of Things și care identifică în mod unic orice client care intră într-un magazin. Acest lucru are loc prin identificarea unui semnal unic emis de telefonul fiecărui client care pășește pragul magazinului. Senzorul depistează de asemenea temperatura, presiunea, mișcarea, accelerația și sunetul, pe o rază de 200 metri. Identitățile și datele clienților sunt transferate în siguranță pe Orbit, platforma Blockchain a proiectului.

Astfel, se realizează o legătură cu Neuron, un motor de analiză care îi ajută pe retaileri să își dea seama când clienții sunt mai receptivi. Scopul final este ca retailerii să aibă o idee mai bună despre nevoile și dorințele clienților, astfel încât să poată oferi servicii de calitate mai bună.

În condițiile în care multe proiecte crypto sunt în fază de dezvoltare, deseori fiind doar puțin peste nivelul de idee și având ani de muncă în față, faptul că Nucleus Vision are deja un produs funcțional este ceva extraordinar. Totuși, rămâne de văzut dacă va fi adoptat la scară mare.

Ontology (ONT) – platformă pentru sisteme descentralizate de afaceri

Ontology (ONT) este o rețea de încredere concepută pentru a opera între mai multe Blockchain-uri și oferă verificarea identității și a reputației sistemelor de management din diverse industrii. Lansat în 2017 de compania chinezească Onchain, proiectul operează cu două monede. Moneda utilitară este ONT, iar deținerea acesteia permite utilizatorilor să genereze Ontology Gas (ONG).

Ontology este o rețea Blockchain publică și încearcă să devină un ecosistem bazat pe încredere. Proiectul oferă o platformă pentru sistemele descentralizate de încredere în sectorul businesses.

Caracteristici

Fiind concentrat pe integrarea tehnologiei Blockchain de către afaceri, Ontology intenționează să stabilească o infrastructură care să conecteze toate părțile unui ecosistem de încredere. Conform white paper-ului,

“Ontology este o rețea Blockchain distribuită care combină un sistem distribuit de identificare, un schimb distribuit de date, colaborare distribuită între date, protocoale distribuite de procedură, atestare distribuită și diverse module specifice industriilor. Toate acestea construiesc infrastructura pentru o rețea peer-to-peer de încredere, care operează între mai multe lanțuri, sisteme, industrii, aplicații și dispozitive”.

Practic, Ontology are potențialul de a fi utilizat în diverse sectoare industriale, inclusiv în finanțe, medicină și chiar și în Internet of Things.

Trebuie menționat și faptul că proiectul se află în continuare în faza de dezvoltare, astfel încât nu se știe încă dacă va fi unul de succes.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...