Loading Posts...

Despre NEM și NEO

neo_vs_nem

NEM (XEM) – tranziția de la formatul clasic la cel digital

NEM (XEM) este un proiect care lucrează cu blocuri și deține un cod unic. Platforma se bazează pe un algoritm de consens numit Proof of Importance, care oferă recompense în funcție de contribuțiile utilizatorilor în cadrul comunității.

NEM a fost lansat în mai 2015. În anul 2016 valoarea sa a crescut abrupt, iar XEM a devenit una dintre cele mai bine cotate criptomonede, fiind tranzacționată la toate exchange-urile mari. Conform dezvoltatorilor, scopul NEM este acela de a oferi oamenilor mai multe oportunități și instrumente.

Caracteristici

Un protocol de consens unic: algoritmul PoI seamănă cu PoS, însă are anumite particularități:

  • Transferurile nete – cantitatea de XEM cheltuită de utilizatori în decursul unei luni, în special ultimele transferuri
  • Cantitatea rezervată de criptovalută.

Aceste condiții încurajează utilizatorii să realizeze mai multe transferuri în detrimentul acumulării monedelor, întrucât stocările conduc la reduceri de fonduri.

Conturi rezervate și nerezervate: un cont de rezerve permite utilizarea beneficiilor oferite de NEM (XEM). În timp, transferurile de XEM dintr-un cont nerezervat într-unul rezervat face ca noile monede să vină în contul nerezervat. Acest proces previne realizarea de tranzacții imprudente, însă balanța se obține prin intermediul algoritmului PoI, care previne acumulările.

Multisig: multe Blockchain-uri oferă tranzacții multisig, însă doar ca o funcție separată a serviciului sau a portofelului. NEM are încastrat un standard multisig pentru toate serviciile.

NEM ajută la dezvoltarea unei cooperări a participanților și la o tranziție treptată a tranzacțiilor financiare spre formatul digital.

NEO – sistemul financiar unificat

NEO este un Blockchain open source dezvoltat în China. El este cel mai de succes proiect chinezesc din domeniul crypto, fiind numit și “Ethereum chinezesc”. Platforma a apărut în 2014, iar în 2017 a trecut printr-o schimbare de imagine.

Obiectivul principal al NEO este acela de a crea un sistem unic de finanțe digitale care să combine active digitale și offline. Pentru asigurarea fiabilității și a transparenței transferurilor a fost utilizată tehnologia Blockchain, aceasta garantând descentralizarea și lipsa intermediarilor de încredere. În plus față de acest nou model de active digitale, NEO este și o platformă pentru contracte smart.

Caracteristici

Contracte smart: sistemul ajută la automatizarea a orice tip de contract, normă și instrucțiune. Pentru crearea unui contract smart, utilizatorul nu trebuie să învețe un limbaj nou de programare (cum se întâmplă în cazul Ethereum), cunoștințele în C#, Java și Go fiind suficiente. Adițional, platforma utilizează o mașină virtuală cu cerințe minime de sistem și cu timp scurt de încărcare, astfel că poate fi rulată pe orice tip de hardware.

Scalare bună: dezvoltatorii NEO au luat în calcul deficiențele sistemului Bitcoin și le-au corectat prin intermediul protocolului de stocare distribuită NeoFS, aspect care a contribuit la o lărgime de bandă mai mare. Generarea blocurilor are loc la 15 secunde, însă în viitor acest timp va fi scurtat la o secundă.

Identificare digitală: pentru confirmarea valorii legale a identificărilor digitale este necesară autentificarea. Această procedură utilizează metode diverse, printre care imaginea facială, amprenta, sms-ul sau verificarea vocală.

NEO este foarte popular în China. Dezvoltatorii negociază cu guvernul țării pentru recunoașterea monedei digitale de către Banca Populară a Chinei.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

1
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...