Loading Posts...

Despre Monero și IOTA

monero_vs_iota

Monero (XMR) – securitate sporită a tranzacțiilor

Monero (XMR) este o valută digitală concentrată pe tranzacții de o confidențialitate sporită și are la bază protocolul CryptoNote. Prin intermediul criptografiei, care diferă față de cea utilizată de Bitcoin și de alte monede digitale, este crescută securitatea proiectului.

Echipa de dezvoltare a fost constituită din șapte persoane, printre care Riccardo Spagny și Francisco Cabañas; ceilalți au adoptat pseudonime. Prima criptomonedă a apărut în 2014. Scopul declarat al proiectului a fost acela de a oferi tranzacții complet anonime. Tehnologia se bazează pe o metodă de amestecare. Monero “mixează” între ele transferurile utilizatorilor, dar și ascunde balanțele prin intermediul unor adrese care se folosesc o singură dată și care sunt generate aleatoriu, fără a fi corelate cu vreo persoană.

Caracteristici

Adrese secrete: adresele folosesc două chei secrete, una pentru vizualizare și una pentru cheltuire. Una este utilizată pentru detectarea fondurilor care parvin tulizatorului, iar cea de-a două pentru a semna transferurile. Sistemul este de natură să sporească anonimitatea participanților.

Criptografie dovedită: există din 2001 și s-a dovedit în timp că este de succes. În plus, dezvoltatorii lucrează constant pentru îmbunătățirea securității. Niciun atac asupra Monero de până acum nu a reușit să destabilizeze sistemul.

Volum mare de tranzacții: fiecare tranzacție este de opt ori mai mare decât un transfer din sistemul Bitcoin.

Monero (XMR) este o tehnologie care oferă mai multe instrumente de asigurare a intimității și care permite utilizatorilor să realizeze tranzacții într-o manieră la fel de confidențială ca și cum ar folosi bani cash. Monero a reușit să reziste pe piață mai mulți ani, iar îmbunătățirile continue ale sistemului nu fac decât să prezică o dezvoltare stabilă și în viitor.

IOTA (MIOTA) – noile posibilități oferite de Internet of Things

IOTA (MIOTA) este o criptovalută concepută pentru Internet of Things (IoT), care se bazează pe sistemul Tangle, nu pe Blockchain. Platforma se susține singură, fără ajutorul minerilor.

Echipa de dezvoltare a creat un sistem unic încă din anul 2011. Platforma a început să funcționeze în 2017. IOTA a fost prezentată operatorilor de telecomunicații ca o variantă de a deschide noi posibilități și creșterea veniturilor din IoT; au fost atrași însă și investitori din alte zone.

Caracteristici

Lipsa comisioanelor de trasfer: sistemul Tangle a făcut posibil ca moneda să funcționeze fără mineri, noua tehnologie formează un nou bloc în circuit, iar confirmările tranzacțiilor au loc cu ajutorul a două blocuri precedente. Tranzacțiile se confirmă singure și pot identifica la nesfârșit. Grație noii tehnologii, nu se aplică nici comisioane. Această caracteristică rezolvă și problema centralizării platformei, în cazul în care ar exista mineri grupați în pool-uri mari.

Scalare infinită: deoarece fiecare utilizator trebuie să verifice două tranzacții înainte de a realiza una nouă, numărul tranzacțiilor crește proporțional cu numărul celor care trimit fonduri. Astfel, scalarea IOTA este și ea direct proporțională cu numărul de tranzacții și tinde spre infinit.

Tranzacții rapide: aici este vorba de o proporționalitate inversă – cu cât au loc mai multe tranzacții, cu atât este confirmat mai rapid fiecare transfer.

Cantitate limitată: numărul total al fondurilor este limitat din blocul geneză și nu se poate modifica. Pot exista doar 2.779.530.283.277.761 IOTA în circulație. Acest număr a fost ales pentru a simplifica calculele ternare.

IOTA este o tehnologie unică și promițătoare care rezolvă multe dintre problemele inerente ale altor monede digitale.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...