Loading Posts...

Despre MOAC și Nebulas

moac_vs_nebulas

MOAC (MOAC) – Mother of All Chains

MOAC este acronimul de la Mother of all Chains – Mama Tuturor Lanțurilor. Este un ecosistem Blockchain bazat pe mai multe straturi, a cărui arhitectură funcționează cu tehnologia Sharding, cu contractele smart și cu oportunitățile cross-chain prin intermediul schimburilor atomice.

Există un strat de bază, numit “MotherChain” (n.r. Lanț Mamă) care funcționează ca o ancoră pentru toate lanțurile secundare (“MicroChains”). Fiecare tranzacție de valori este realizată cu ajutorul MotherChain, iar lanțurile secundare sunt responsabile de executarea contractelor smart.

Fiecare MicroChain poate să se conecteze cu alte Blockchain-uri, inclusiv cu cele din afara ecosistemului MOA și poate, de asemenea, să opereze mai multe mașini virtuale.

Mecanismul de consens utilizat de MotherChain este Proof of Work. În cadrul lanțurilor secundare se pot utiliza diverse sisteme de consens, inclusiv Proof of Stake. Fiecare lanț secundar este configurat individual. Printre caracteristicile platformei MOAC se numără BaaS (Blockchain as a Service), stocarea de date și API-uri pentru dezvoltatori.

Valuta nativă a proiectului se numește MOAC și a fost lansată ca o monedă de tip ERC20. Timpul de generare a blocurilor este de zece secunde, iar recompensa este de 2 MOAC la fiecare bloc. De asemenea, există  și procesul de halving: la fiecare patru ani se înjumătățește recompensa până se va ajunge la o rată de 0,1 MOAC pentru fiecare bloc.

MOAC este o soluție interesantă de BaaS, însă nu este singura. Pe piață există deja mai multe proiecte compet funcționale pe această parte. Alte dezavantaje constau în faptul că echipa de dezvoltare are activitate scăzută pe GitHub și că este alcătuită de necunoscuți în domeniul Blockchain. Despre dezvoltatori nu există date nici pe LinkedIn, nici pe alte platforme de socializare.

Nebulas (NAS) – Google pe Blockchain

Nebulas (NAS) este un motor de căutare Blockchain – o idee extrem de inovativă dezvoltată de nimeni altul decât Hitters Xu, fondatorul NEO. Nebulas încearcă să ușureze navigarea prin alte Blockchain-uri și evaluează lichiditatea, propagarea și interoperabilitatea acestora, astfel încât utilizatorul să găsească Blockchain-ul cel mai potrivit pentru nevoile sale.

Similar altor motoare de căutare, Nebulas lucrează cu un sistem complex de algoritmi, numit Nebulas Rank. Acesta evaluează valoarea proiectelor Blockchain, similar modului în care motoarele de căutare tradiționale oferă un “scor de domeniu” fiecărui site web.

Un aspect esențial al conceptului constă în moneda NAS. Deși nu este o criptovalută în adevăratul sens al cuvântului, NAS este cheia pentru cadrul de lucru descentralizat al Nebulas și acționează mai mult ca stimulent pentru funcționarea eficientă a proiectului. Există o limită de 100 mil. NAS, însă această cantitatet va crește în viitor.

Monedele NAS sunt utilizate pentru implementarea aplicațiilor digitale pe Blockchain, îmbunătățirea contractelor smart, guvernare pe Blockchain, plata comisioanelor pentru contractele smart aflate în execuție și stimularea dezvoltatorilor platformei Nebulas.

Deoarece Nebulas este un concept nou, momentan nu există alți rivali pe piață. Și în condițiile în care multe Blockchain-uri utilizează lichiditatea, propagarea și interoperabilitatea, momentan nu există o altă soluție care să întrunească și să evalueze toți acești factori.

Similar drumului avut de Google în perioada timpurie a Internetului, Nebulas ar putea deveni un gigant în sfera Blockchain, iar faptul că este primul care a făcut pasul în domeniul căutării pe Blockchain adaugă mai mult potențial proiectului.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...