Loading Posts...

Despre Maker și Mixin

maker_vs_mixin

Maker (MKR) – monedă pentru guvernarea platformei

În timp ce oferă un substituent viabil pentru Tether, Maker este o platformă bazată pe contracte smart care controlează două valute: MKR și DAI. Prima este o monedă cu preț volatil destinată guvernării platformei Maker. A doua are un preț stabilit la 1$ și poate fi utilizată pentru plăți, pentru stocarea valorilor sau pentru ambele.

Caracteristici

Monedă utilitară: când se plătesc comisioane, monedele MKR sunt “arse” sau eliminate din cantitatea totală existentă. În cazul în care crește cererea pentru DAI, la fel ar trebui să se întâmple și cu cererea pentru MKR.

Monedă de guvernare: posesorii de MKR pot folosi moneda pentru a vota în privința managementului de risc și a logisticii în cadrul sistemului Maker. Procesul de vot se realizează prin intermediul unei continue aprobări a voturilor.

Recapitalizarea resurselor: în cazul în care numărul monedelor disponibile scade, sistemul creează automat noi unități monetare MKR și le vinde pe piață. Această mișcare ridică automat capitalizarea în situațiile în care scade valoarea sistemului și scoate platforma din insolvență. Dacă guvernarea nu este bună, prețul monedelor MKR scade. În acest caz, se declanșează un sistem de penalități care aliniază interesele votanților cu interesele întregului proiect.

În condițiile în care veridicitatea USDT este pusă sub semnul întrebării, Maker reușește prin intermediul DAI să ofere o alternativă viabilă în domeniul monedelor cu valoare stabilă. Maker a reușit să creeze o valută stabilă caracterizată de transparență și care poate fi oricând verificată. De asemenea, sistemul este în totalitate descentralizat și nu necesită încredere.

Mixin (XIN) – mesagerie Blockchain

Mixin (XIN) este o rețea Blockchain de mesagerie mobilă concepută pentru a conecta mai multe Blockchain-uri. Având rolul de a oferi tranzacții sigure și instantanee cu volum nelimitat, proiectul a atras multă atenție în cadrul ICO-ului, care a avut loc în noiembrie și decembrie 2017.

Construit pe baza protocolului Byzantine Fault Tolerance-DAG, Mixin este un sistem de comunicare inter-Blockchain care conectează toate rețelele Blockchain populare.

Sistemul de mesagerie poate fi utilizat de participanți pentru a transfera orice criptovalută în mod criptat. Prin intermediul aplicației mobile Mixin se poate transmite orice monedă digitală către oricine, fiind necesar doar numărul de telefon, chiar dacă destinatarul nu este utilizator al serviciului Mixin. Toate mesajele sunt criptate cu protocolul Signal.

Proiectul oferă o soluție de administrare a conturilor bazată pe coduri de verificare a telefoanelor și pe numere PIN de șase digiți, eliminând nevoia de a ține mine nume de utilizatori, parole complicate sau chei private. De asemenea, Mixin permite dezvoltarea de aplicații care funcționează între diverse lanțuri.

În prezent, sunt puține informații disponibile despre echipa de dezvoltare a proiectului și despre modul în care funcționează platforma. În plus, absența planului de dezvoltare poate pune semne serioase de întrebare pentru utilizatori.

Cum ţi s-a părut acest articol? Gazeta Bitcoin te invită să ne scrii un comentariu pe iBitcoin.ro!

0
HeartHeart
0
HahaHaha
0
WowWow
0
SadSad
0
AngryAngry
Voted Thanks!

Gazeta Bitcoin

Redacția de știri.

Leave a Reply

Loading Posts...